Vaststelling beeldkwaliteitplan Centrum Epe en vaststelling beeldkwaliteitplan Centrum Vaassen

Dit item is verlopen op 04-09-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe, Epe, Vaassen
Publicatiedatum: 23-07-2013
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan

Beeldkwaliteitplan Centrum Epe

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 11 juli 2013 het beeldkwaliteitplan Centrum Epe heeft vastgesteld. Het beeldkwaliteitplan is een uitwerking van de ruimtelijke ambities die in de Structuurvisie centrum Epe zijn verwoord. De aanwezige structuur van het centrumgebied wordt vervolmaakt om de functionaliteit en de beleving van het centrum sterker te maken. Het beeldkwaliteitplan biedt handvatten voor de uitwerking en inrichting van de openbare ruimte en is een instrument dat kansen signaleert voor bouwinitiatieven en kaders biedt voor toekomstige ontwikkelingen. Omdat de nadruk vooral gericht is op de openbare ruimte is het als (kaderstellend) ambitiedocument en niet als welstandsbeleid vastgesteld.

Het beeldkwaliteitplan Centrum Epe is in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder Bouwen en Wonen en ligt tevens op werkdagen van 8.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur en na 17.00 uur op afspraak) permanent voor een ieder ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe.

Beeldkwaliteitplan Centrum Vaassen

Burgemeester en wethouders maken ook bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 april 2013 het beeldkwaliteitplan Centrum Vaassen heeft vastgesteld. In de Structuurvisie voor het centrum van Vaassen zijn diverse ontwikkelingen en ambities beschreven en is al globaal de beoogde beeldkwaliteit van de ontwikkelingslocaties beschreven. Het beeldkwaliteitplan vormt een concretisering hiervan en gaat, naast de ontwikkelingslocaties, ook over het gehele centrumgebied, dus ook de niet-ontwikkelingsgebieden. Het beeldkwaliteitplan gaat niet over de woonbuurten, maar alleen over de delen die een echte centrumfunctie hebben. Het specifieke doel van het beeldkwaliteitplan is om de ruimtelijke kwaliteit van het centrum te identificeren en te waarborgen. Door de vaststelling is het beeldkwaliteitplan Centrum Vaassen onderdeel van de Welstandsnota geworden.

Het beeldkwaliteitplan Centrum Vaassen is in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder Bouwen en Wonen en ligt permanent voor een ieder ter inzage op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur, op woensdag na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe.

Epe, 23 juli 2013