Vaststelling structuurvisie centrum Epe

Dit item is verlopen op 27-07-2011.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Epe, Gemeente Epe
Publicatiedatum: 14-06-2011
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 12 mei 2011 op grond van artikel 2.1 Wet ruimtelijke ordening de structuurvisie centrum Epe heeft vastgesteld.

In de structuurvisie voor het centrum van Epe staat de hoofdkoers voor de toekomst van het centrum van Epe. Uitgangspunt daarbij is dat ruimtelijke ontwikkelingen dienen te passen bij het dorpse en groene karakter van het centrum.” De ambitie voor het centrum van Epe is daarom samengevat in een drietal kernbegrippen: ‘groen, gezellig en gastvrij’. Aan de visie liggen de volgende onderleggers ten grondslag:

 

1)       Optimaal aanbod van voorzieningen voor Epe en omgeving

2)       Versterken van de woonfunctie

3)       Versterken ruimtelijke kwaliteit; het polijsten van de diamant

4)       Optimaliseren van de bereikbaarheid en het verblijfsklimaat

 

De structuurvisie voor het centrum van Epe wordt uitgewerkt in bestemmingsplannen en verkeersbesluiten. Tegen de structuurvisie centrum Epe staan geen rechtsmiddelen open. Voor bestemmingsplannen en verkeersbesluiten is dit wel het geval.

 

De structuurvisie centrum Epe treedt in werking op de dag nadat zij is bekendgemaakt.

 

U kunt de vastgestelde structuurvisie inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Structuurvisies’, vervolgens kunt u de structuurvisie oproepen op het scherm door bijvoorbeeld uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.STV002centrumEpe-VSV1 of deze link gebruiken: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.STV002centrumEpe-VSV1

De bronbestanden zijn beschikbaar op: 
http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.STV002CentrumEpe-VSV1

De structuurvisie ligt permanent ter inzage op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 20.00 uur) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. De structuurvisie is ook in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl > Bouwen en Wonen.

 

Epe, 14 juni 2011