Verkiezingen Europees Parlement: stemmen per brief

Dit item is verlopen op 22-05-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 08-04-2014
Soort bekendmaking: Verkiezingen

De burgemeester van Epe brengt het volgende ter openbare kennis:

Voor de verkiezing van de leden van het Europees Parlement op donderdag 22 mei 2014 is het voor inwoners van de gemeente Epe, die op de dag van de stemming in het buitenland zijn, mogelijk om hun stem uit te brengen per brief. Daarbij is het volgende van toepassing:

  1. Bij de eenheid Publiekswinkel en onderaan dit bericht is kosteloos een formulier verkrijgbaar voor verzoekschriften om per brief te mogen stemmen. Het verzoekschrift moet uiterlijk donderdag 24 april 2014 door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 8 april 2014 als kiezer is geregistreerd.
  2. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht of met een kiezerspas aan de stemming te mogen deelnemen.
  3. Bij inwilliging van het verzoek wordt het verzoek door gestuurd naar de burgemeester van ’s-Gravenhage.
  4. De burgemeester van ’s-Gravenhage zorgt er voor dat tijdig de stembescheiden worden verzonden naar het door de kiezer opgegeven adres in het buitenland.

Bij de gemeente zijn formulieren (model M3) beschikbaar, waarmee men kan verzoeken om per brief aan de stemming deel te nemen. Nadere inlichtingen worden Gemeentehuis verstrekt door Eenheid Publiekswinkel, Markt 14, 8161 CL Epe.

Plaats: Epe Datum: donderdag 3 april 2014 De burgemeester voornoemd, Ir. H. van der Hoeve MPA