Verordening Inrichting Antidiscriminatievoorziening

Dit item is verlopen op 07-04-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 23-02-2010
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

De gemeenteraad van Epe heeft de ‘Verordening Inrichting Antidiscriminatievoorziening’ vastgesteld. Met de vaststelling van deze verordening wordt voldaan aan de wettelijke plicht voor gemeenten om een antidiscriminatievoorziening te realiseren voor haar inwoners. Het recht op gelijke behandeling is één van de belangrijkste fundamenten van het maatschappelijk verkeer tussen burgers onderling en tussen burgers en de overheid. De bestrijding van discriminatie is noodzakelijk voor het functioneren en het beschermen van de democratische rechtsstaat en de kwaliteit van de samenleving.

 

De antidiscriminatievoorziening wordt uitgevoerd door ‘Art. 1 NOG’, welke een onderdeel is van ‘MD Veluwe’. Deze is gevestigd in het hoofdkantoor van MD Veluwe aan de Brinklaan 268 in Apeldoorn. De kerntaken van de voorziening bestaan uit (1) registratie en behandeling van klachten, (2) voorlichting en beleidsadvies, en (3) monitoring. Van belang is de laagdrempeligheid van de voorziening. Deze wordt gewaarborgd door onder andere de doorverwijsfunctie bij het gemeentelijk loket en de mogelijkheid om op afspraak op locatie binnen de gemeente een klachtenbehandeling te laten plaats vinden.

 

De ‘Verordening Inrichting Antidiscriminatievoorziening’ treedt een dag na deze publicatie in werking. De verordening is te raadplegen in de Regelingenbank op de website van de gemeente Epe, www.epe.nl onder ‘digitaal loket’.