Voorlopig ontwerp openbare ruimte deel centrum Epe ter inzage

Dit item is verlopen op 05-06-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Epe
Publicatiedatum: 23-04-2013
Soort bekendmaking: Overig

Burgemeester en wethouders hebben het voorlopig ontwerp voor de openbare ruimte voor een deel van het centrum van Epe vrijgegeven voor inspraak. Het ontwerp van de openbare ruimte is in samenhang ontwikkeld met de herontwikkeling van de Marktwand. Door de herinrichting van de openbare ruimte ontstaat een op elkaar afgestemde inrichting van het gebied waarvan een belangrijke kwaliteitsimpuls uitgaat voor een groot deel van de winkelacht in het centrum van Epe.

In 2011 heeft de gemeenteraad de structuurvisie centrum Epe vastgesteld. Een speerpunt in deze visie is de herontwikkeling van de Marktwand, gecombineerd met het realiseren van een markthal, een parkeerkelder en een herinrichting van de openbare ruimte. In de structuurvisie wordt de beoogde ontwikkeling als structuurversterkend voor het centrum beschouwd.

Op woensdag 24 april a.s. is een informatiebijeenkomst gepland. De ideeën voor de nieuwe inrichting van de openbare ruimte van het centrum (onder andere het plein voor het gemeentehuis) zijn dan te zien. In het Veluws Nieuws van 16 april jl. hebben wij daarvan al melding gemaakt.

Het voorlopig ontwerp ligt vanaf woensdag 24 april a.s. zes weken voor een ieder ter inzage in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe (Markt 14). Gedurende deze termijn kunt u uw reactie geven op het ontwerp voor de openbare ruimte. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 uur en op woensdag van 8.00 - 20.00 uur. De plannen voor de herinrichting vindt u ook als bijlage onder aan dit bericht.