Wet aanscherping Wet Werk en Bijstand

Dit item is verlopen op 04-04-2012.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 21-02-2012
Soort bekendmaking: Overig

Op 1 januari 2012 is Wet aanscherping Wet Werk en Bijstand in werking getreden. Uitgangspunt van de wetswijziging is dat wie kan werken ook moet werken en dat werk moet lonen. De bijstand moet het laatste vangnet zijn.

In verband met de wijzigingen in de Wet Werk en Bijstand en de intrekking van de Wet investeren in jongeren moeten de verordeningen die zijn vastgesteld op grond van de WWB worden gewijzigd. Gezien het tijdstip dat de Eerste Kamer het wetsvoorstel heeft aangenomen, was er geen ruimte om de geactualiseerde verordeningen gelijk met de wetswijziging in werking te laten treden.

De raad heeft op 26 januari 2012 het besluit Tijdelijke regels aanscherping Wet Werk en Bijstand vastgesteld, besluit 2012-00427.
De gemeente is hierdoor in staat  rechtsgeldige besluiten te nemen op grond van de op 1 januari 2012 inwerking getreden Wet aanscherping WWB, vooruitlopend op de definitieve vaststelling van de verordeningen. Voor burgers die voor 1 januari 2012 al een uitkering ontvingen op grond van de Wet Werk en Bijstand gaat de nieuwe wet in op 1 juli 2012.