Wijziging in werking treden algemeen verbindende voorschriften

Dit item is verlopen op 05-03-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 21-01-2014
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen

Gemeentelijke algemeen verbindende voorschriften, ook wel verordeningen genoemd,  bevatten regels waar alle inwoners zich aan moeten houden. In de meeste gevallen worden deze verordeningen door de gemeenteraad vastgesteld. Met ingang van 1 januari 2014 kunnen deze verordeningen alleen nog rechtsgeldig worden bekendgemaakt in een elektronisch gemeenteblad.

Tot nu toe kon een verordening rechtsgeldig bekend worden gemaakt door middel van publicatie in een papieren gemeenteblad, door de verordening ter inzage te leggen, of door een mededeling in een plaatselijk verschijnend dag-, nieuws- of huis-aan-huisblad. In onze gemeente gebeurde dat door ter inzagelegging en via een kennisgeving in de gemeentewijzer in het Veluws Nieuws.

Vanaf 1 januari 2014 moet deze bekendmaking gebeuren door publicatie in een elektronisch gemeenteblad. Het elektronisch gemeenteblad van de gemeente Epe kunt u vinden op de website: www.officielebekendmakingen.nl.

Wanneer algemeen verbindende voorschriften in het elektronisch gemeenteblad zijn bekendgemaakt, wordt daarvan overigens nog wel kennisgegeven in de gemeentewijzer in het Veluws Nieuws. Daarin wordt aangegeven:

  • waar u de digitale versie kunt inzien;
  • waar u, tegen betaling van kosten, een afschrift van de voorschriften kunt krijgen;
  • waar wie u meer informatie kunt krijgen over de voorschriften.