Wijziging voorrangsregeling meerdere kruisingen bebouwde kom Oene

Dit item is verlopen op 17-11-2010.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 05-10-2010
Soort bekendmaking: Verkeersbesluit
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

De bebouwde kom van Oene wordt overeenkomstig de principes van Duurzaam Veilig en het inmiddels vastgestelde rapport van wijkverkeersplan “ “Bebouwde Kom Oene (30 km/uur)” ingericht als verblijfsgebied. Binnen een verblijfsgebied staat menging van verkeerssoorten en gelijkwaardigheid centraal. Overeenkomstig het rapport wordt daarom de bestaande voorrangsregeling op een aantal kruispunten opgeheven, te weten:

 

• kruising Eperweg – Keizerstraat – Donselaarsweg;

• kruising Keizerstraat – Marktstraat;

• kruising Keizerstraat/Houtweg – Houtweg;

• kruising Houtweg – Klaterstraat;

• kruising Houtweg – Dorpsstraat;

• kruising Dorpsstraat/Houtweg – Horthoekerweg;

• kruising Dorpsstraat – Het Duivenslag;

• kruising Dorpsstraat – Groeneweg.

 

Wijziging voorrang kruising Kerkweg – Keizerstraat en Kerkweg – Ds. Doornenbalstraat

Om de verkeersveiligheid op de kruising Kerkweg – Keizerstraat en Kerkweg – Ds. Doornenbalstraat te bevorderen is overeenkomstig het rapport van wijkverkeersplan “Bebouwde Kom Oene (30 km/uur)” besloten de voorrangsituatie op de kruising Kerkweg – Keizerstraat te wijzigen en hier een stopverbod in te stellen en de aansluiting van de Ds. Doornenbalstraat op de Kerkweg als uitritconstructie vorm te geven.

 

Ter inzage

Het verkeersbesluit tot wijziging van de voorrang op de hiervoor genoemde kruisingen is inmiddels door het college van B&W vastgesteld en ligt vanaf woensdag 6 oktober 2010 voor een periode van 6 weken bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis ter inzage. Gedurende deze periode krijgt u de gelegenheid het verkeersbesluit in te zien en kunt u hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij ons college (Postbus 600, 8160 AP Epe). Ook bestaat de mogelijkheid om bij de voorzieningenrechter te Zutphen een verzoek in te dienen om een voorlopige voorziening te treffen.