Wijzigingen Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en evenementenbeleid

Dit item is verlopen op 12-06-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 29-04-2013
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen

Het college van de gemeente Epe maakt bekend dat de conceptwijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gedurende 6 weken ter inzage wordt gelegd. Daarnaast is de burgemeester van plan om het evenementenbeleid vast te stellen. Ook dit conceptbeleid wordt gedurende 6 weken ter inzage gelegd.

De voorgenomen wijzigingen van de APV hebben voornamelijk betrekking op bepalingen die voortvloeien uit de gewijzigde Drank- en Horecawet per 1 januari 2013. Daarnaast zijn er wijzigingen aangebracht als gevolg van het concept evenementenbeleid. Het concept evenementenbeleid bevat een aantal belangrijke wijzigingen voor het aanvragen en verlenen van vergunningen en ontheffingen ten behoeve van evenementen. Zo wordt er de mogelijkheid geboden om een meerjarige evenementenvergunning aan te vragen en wordt een bepaalde categorie evenementen vrijgesteld van de vergunningsplicht.

De documenten zijn via de website www.epe.nl > Actueel > Bekendmakingen > Bestuurlijke en juridische zaken te raadplegen.

Reageren

De concept APV en het concept evenementenbeleid liggen met ingang van 1 mei 2013 gedurende 6 weken ter inzage. Naast bovenstaande methode, kunt u deze documenten ook inzien in het gemeentehuis van Epe. Gedurende deze termijn kan een ieder daarover schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar via telefoonnummer 0578-67 87 34. Een zienswijze over de voorgenomen wijzigingen van de APV richt u aan burgemeester en wethouders van de gemeente Epe. Een zienswijze over het concept evenementenbeleid richt u aan de burgemeester van de gemeente Epe.

Na het verlopen van de zienswijzentermijn zal het college vervolgens een voorstel aan de gemeenteraad doen om de Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vast te stellen. Die (nieuwe) regels worden uiteindelijk opgenomen in de Algemene plaatselijke verordening (APV) Epe 2008. De gemeenteraad besluit over de APV en wijzigingen daarin.

De burgemeester stelt na het verlopen van de zienswijzentermijn het evenementenbeleid vast.