Wijzigingsplan Parkeervoorziening Oost VMI in voorbereiding

Dit item is verlopen op 11-12-2013.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Epe
Publicatiedatum: 29-10-2013
Soort bekendmaking: Bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij van plan zijn een wijzigingsplan voor te bereiden ten behoeve van de nieuwe parkeerplaats voor de VMI op het perceel gelegen tussen de Zuivelweg, Ledderweg en Werlerweg.

Het voornemen

In het vigerend bestemmingsplan Agrarisch gebied, 68e partiële herziening bedrijventerrein VMI ligt op dit perceel een wijzigingsbevoegdheid die het college de mogelijkheid biedt om de bestemming van het perceel te wijzigen in Machinefabriek. Het college is bereid gebruik te maken van deze bevoegdheid, maar wel met de toevoeging dat het perceel uitsluitend wordt gebruikt als parkeerterrein en niet voor de bouw van fabriekshallen. In het wijzigingsplan zal hiervoor een regeling worden opgenomen.

De procedure

Wij leggen het ontwerp wijzigingsplan binnen enkele weken ter inzage. Wij zullen dit in het Veluws Nieuws, en op onze website aankondigen. Wij leggen op dit moment nog geen stukken over dit wijzigingsplan ter inzage en vragen nu nog geen onafhankelijke instantie om advies hierover. U kunt nu nog geen zienswijze indienen.

Tijdelijk parkeren

De VMI kampt op dit moment al met een parkeerprobleem. Om parkeeroverlast op en langs de openbare weg te voorkomen heeft het college van burgemeester en wethouders de VMI toestemming gegeven om tijdelijk te mogen parkeren op de locatie van het voormalige agrarisch bedrijf aan de Zuivelweg 12. Deze tijdelijke toestemming is bedoeld om de proceduretijd van het wijzigingsplan te overbruggen en geldt tot en met 28 februari 2014. Daarnaast geldt de tijdelijke toestemming voor maximaal 50 auto’s. Zodra de wijzigingsprocedure is doorlopen of de termijn is verstreken mag er niet meer worden geparkeerd op de locatie van het voormalige agrarisch bedrijf aan de Zuivelweg 12.