Buitengebied 2e partiële herziening (recreatiegebied Kievitsveld)

Dit bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische aspecten van de nieuwe bestemmingsplanregeling voor het recreatieterrein Kievitsveld te Emst.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2e partiële herziening (recreatiegebied Kievitsveld)’ gedeeltelijk onherroepelijk is geworden.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 22 april 2010 het bestemmingsplan ‘Buitengebied, 2e partiële herziening (recreatiegebied Kievitsveld)’ gewijzigd vastgesteld. Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben bij besluit van 14 februari 2006 goedkeuring onthouden aan een aantal delen van het bestemmingsplan Buitengebied, waaronder het recreatieterrein Kievitsveld. Dit bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische aspecten van de nieuwe bestemmingsplanregeling voor het recreatieterrein Kievitsveld te Emst. Hierbij wordt o.a. de locatie van de waterskibaan vastgelegd en worden de aanwezige natuurwaarden meebestemd.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan (gewijzigd) hebben met ingang van 9 juni 2010 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen.

Tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan is beroep ingesteld bij de Raad van State. Op 27 april 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het beroep gegrond verklaard (de uitspraak is terug te vinden in de bekendmaking 'Bestemmingsplan ‘Buitengebied 2e partiële herziening (recreatiegebied Kievitsveld’ onderaan deze pagina).
Het bestemmingsplan is daarmee onherroepelijk geworden met uitzondering van het plandeel met de bestemming “Recreatie – Dagrecreatie”. Over dit plandeel zal nieuwe besluitvorming moeten plaatsvinden.