Bestemmingsplannen buitengebied

Hieronder kunt u de bestemmingsplannen inzien van het buitengebied gemeente Epe. De bestemmingsplannen waarvoor een vooraankondiging is gedaan of die in procedure zijn, staan boven de streep. De links verwijzen meteen door naar de juiste pagina op Ruimtelijke Plannen, naar de bekendmaking of naar de betreffende pagina op onze website (inclusief bijbehorende documenten). 

De onherroepelijke bestemmingsplannen staan onder de streep.

Actuele bestemmingsplannen

Landgoed Beekdal

Het bestemmingsplan Landgoed Beekdal bevat de juridisch-planologische regeling voor het nieuwe landgoed, waarbij landbouwgrond wordt omgezet in natuur en één nieuwe woning/landhuis wordt gerealiseerd als compensatie voor waardeverlies van de grond en de duurzame instandhouding van de natuur.

Landgoed Welna

Het voorontwerp bestemmingsplan Landgoed Welna bevat de juridisch-planologische regeling voor enkele ruimtelijke ontwikkelingen op Landgoed Welna. De ontwikkelingen voorzien in de  uitbreiding van de zorghoutvesterij met een werkschuur en een houtbewerkings- en droogvoorziening, de bouw van een overnachtingsgebouw voor zorgcliënten en een ouderenzorgvoorziening, de verplaatsing van het natuurkampeerterrein, grazerskooi en beheerdersvoorziening. Daarnaast realiseert Landgoed Welna 7.7 ha natuur op voormalige landbouwpercelen.

Buitengebied en ontwerp planMER

Het bestemmingsplan Buitengebied bevat de actuele juridisch planologische regeling voor grote delen van het buitengebied. Ook Wissel en Schaveren maken deel uit van dit voorontwerp bestemmingsplan. Gelet op de verplichtingen van de Wet Milieubeheer (Wm) wordt ook een planMER (milieueffectrapportage) opgesteld als onderbouwing van het bestemmingsplan.
Achtergrondinformatie: inspraaknota's en overlegnota.

De Bokkerij (voorheen LOG Beemte Vaassen, link naar bekendmaking)

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij van plan zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het (voormalige) Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen. Bekendmaking: meenemen kleinschalige initiatieven Bestemmingsplan De Bokkerij (voorheen LOG Beemte Vaassen) | Nota van uitgangspunten De Bokkerij

Nijbroekerweg 11, Emst

Het bestemmingsplan Nijbroekerweg 11 te Emst bevat de juridisch-planologische regeling voor het vergroten van het agrarische bouwvlak naar 1,5 hectare voor het perceel Nijbroekerweg 11. Daarbij is overeenkomstig de huidige situatie 1 hectare van het bouwvlak bestemd voor niet grondgebonden agrarische bedrijvigheid.

N794 (Heerderweg)

Het bestemmingsplan N794 (Heerderweg) bevat de juridisch-planologische regeling voor de aanpassing van de N794 (van de komgrens van Epe tot de gemeentegrens met Heerde), waarbij o.a. vrijliggende fietspaden worden gerealiseerd.

Buitengebied, 8e partiële herziening en Plan-MER bestemmingsplan Buitengebied Epe

Het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied, 8e p.h. bevat de juridisch-planologische regeling voor agrarische bouwblokken die groter zijn dan 1 hectare en die in het in het Reconstructieplan Veluwe aangeduide gebied “verweving” en “verweving met sterlocatie” liggen. 

Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen

Dit (vernietigd) gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) Beemte-Vaassen. Het Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) ligt aan de oostzijde van de snelweg A50 (Apeldoorn-Zwolle) ter hoogte van Vaassen. Het noordelijke deel van het LOG ligt in de gemeente Epe. Het zuidelijk deel ligt in de gemeente Apeldoorn. Op 21 augustus 2013 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het besluit van de raad tot vaststelling van het bestemmingsplan Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen vernietigd. Als gevolg hiervan hebben burgemeester en wethouders bekendgemaakt dat zij van plan zijn een bestemmingsplan voor te bereiden voor het (voormalige) Landbouwontwikkelingsgebied (LOG) Beemte Vaassen.


Onherroepelijke bestemmingsplannen

Functieverandering Heemhoeveweg 6

Het bestemmingsplan Functieverandering Heemhoeveweg 6 bevat de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van twee vrijstaande woningen met een oppervlak van maximaal 152 m2 in ruil voor de sloop van alle voormalige agrarische opstallen (gezamenlijk oppervlak van 847 m2) aan de Heemhoeveweg 6 te Emst. Daarnaast krijgt de voormalige bedrijfswoning eveneens de bestemming Wonen.

Wiemanstraat 20

Het bestemmingsplan Wiemanstraat 20, Emst bevat de juridisch-planologische regeling voor een intensieve veehouderij  aan de Wiemanstraat 20 te Emst waarbij het agrarisch bouwblok wordt hersteld en aangepast aan de bestaande bedrijfsbebouwing. 

Landgoed de Waayenberg

Het bestemmingsplan De Waayenberg voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de herontwikkeling van het voormalige congrescentrum De Waayenberg bij Wissel, waarbij landbouwgrond wordt omgezet in natuur en twee nieuwe woongebouwen met maximaal elf inpandige wooneenheden worden gerealiseerd.

Heerderweg 78

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Heerderweg 78 te Epe bevat de juridisch-planologische regeling voor het realiseren van een vrijstaande bedrijfswoning bij het restaurant aan Heerderweg 78, waarbij de huidige bewoning op de verdieping van het restaurant komt te vervallen.

Wissel en Schaveren

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de twee kernen Wissel en Schaveren. Het gaat om een actualisatie van het bestemmingsplan, met als doel een beheerregeling neer te leggen voor het plangebied. Dit bestemmingsplan is gedeeltelijk onherroepelijk geworden. Zie verder de ontwikkelingen rond bestemmingsplan 'Wissel en Schaveren, correctieve herziening'.

Camping Uylkens Hof, Wijnbergweg 17

Het bestemmingsplan Camping Uylkens Hof, Wijnbergweg 17 Emst bevat de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een kampeerterrein voor ten hoogste 15 kampeermiddelen gedurende de periode van 15 maart tot en met 31oktober. Op het kampeerterrein zijn geen stacaravans of bungalows toegestaan. 

De Adelaar (chemische wasserij)

Het bestemmingsplan De Adelaar voorziet in de juridisch planologische regeling voor de functieverandering van een voormalige chemische wasserij aan de Heerderweg. In ruil voor de sloop van alle opstallen mogen in het kader van het functieveranderingsbeleid drie woongebouwen met maximaal 8 wooneenheden worden teruggebouwd.

Wijzigingsplan Vitens Natuurontwikkeling Bloemendaalseweg

Het wijzigigingsplan Natuurontwikkeling Bloemendaalseweg bevat de juridisch-planologische regeling ten behoeve van natuurontwikkeling van enkele percelen langs de Bloemendaalseweg bij Emst die worden bebost en hun agrarische functie verliezen. 

Wijzigingsplan Parkeervoorziening Oost VMI

Het wijzigingsplan Parkeervoorziening Oost VMI voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een nieuw parkeerterrein op het perceel gelegen tussen de Zuivelweg, Ledderweg en Werlerweg (aan de Noordzijde van de VMI).

Vitens - Innamepunt Vossenbroekweg

Het bestemmingsplan Vitens – Innamepunt Vossenbroekweg bevat de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een nieuw innamepunt in het gebied Vossenbroek te Epe. Dit innamepunt bestaat uit een nieuw pompgebouw en twee inlaatgemalen. Verder wordt het terrein vergraven ten behoeve van de inlaat en berging van water.

Wijzigingsplan Natuurontwikkeling Smallertse Beek

Het bestemmingsplan Natuurontwikkeling Smallertse Beek bevat de juridisch-planologische regeling ten behoeve van natuurontwikkeling van enkele gronden in het dal van de Smallertse beek die worden bebost en hun agrarische functie verliezen. Het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 4e partiële herziening kent een wijzigingbevoegdheid van de bestemming agrarische doeleinden (met natuurlijke en landschappelijke waarden) ten behoeve van natuurontwikkeling.

Wijzigingsplan buitengebied, Brinkerweg 38 Emst

Dit wijzigingsplan bevat de juridisch-planologische regeling omtrent het voornemen om de agrarische bedrijfsdoeleinden bestemming om te zetten in een woondoeleinden bestemming.

Landgoed Tongeren

Het bestemmingsplan Landgoed Tongeren voorziet in de juridisch planologische regeling voor enkele ruimtelijke ontwikkelingen op landgoed Tongeren aan de Le Chevalierlaan te Epe. De ontwikkelingen betreffen de oprichting van een nieuw agrarisch grondgebonden bedrijf, functieverandering van vier bestaande agrarische bedrijven, realisatie van een recreatief steunpunt en ontwikkeling van 20-25 ha natuur.

Wissel en Schaveren, correctieve herziening

Het bestemmingsplan Wissel en Schaveren, correctieve herziening voorziet in de juridisch planologische regeling voor de verbetering van een aantal onjuistheden en onduidelijkheden uit het bestemmingsplan Wissel en Schaveren 2011.

Landgoed De Pirk, Epe

Het bestemmingsplan Landgoed de Pirk bevat de juridisch-planologische regeling voor het nieuwe landgoed de Pirk aan de Paalbeekweg te Epe, waarbij landbouwgrond wordt omgezet in natuur en één nieuw landhuis met maximaal twee inpandige wooneenheden wordt gerealiseerd.

Buitengebied, Gatherweg 28 Vaassen

Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling die de ontwikkeling van het agrarisch bedrijf op de locatie Gatherweg 28 te Vaassen mogelijk maakt.

Houtweg 49, Oene

Het bestemmingsplan “Houtweg 49 Oene” bevat de juridisch-planologische regeling voor een kleinschalige uitbreiding van de bedrijfsbestemming en de daarbij horende parkeervoorziening. 

Landgoed Wiltensacker

Het bestemmingsplan Landgoed Wiltensacker bevat de juridisch-planologische regeling voor het realiseren van het nieuwe landgoed Wiltensacker aan de Dijkhuizerzandweg. Het nieuwe landgoed bestaat voor 90% uit nieuwe natuur. De overige grond is bestemd voor een landhuis en een beheergebouw.

Buitengebied Heroverweging (heroverwegingsbesluit provincie)

Het bestemmingsplan ‘Buitengebied heroverweging (heroverwegingsbesluit provincie)’ bevat onderdelen van het bestemmingsplan Buitengebied waaraan door Gedeputeerde Staten alsnog goedkeuring is onthouden en onderdelen die opnieuw zijn goedgekeurd. Daarnaast bevat dit bestemmingsplan enkele wijzigingen voor plankaart en planregels. 

Kanaalweg 93, functieverandering

Het vastgestelde bestemmingsplan Functieverandering Kanaalweg 93 bevat de juridisch-planologische regeling voor de beëindiging van een agrarisch bedrijf aan de Kanaalweg te Vaassen. De bestaande bedrijfswoning met camping blijft bestaan. In ruil voor de sloop van alle voormalige varkensschuren (ca. 629 m2) mag één woning van maximaal 129 m2en een maximale inhoud van 600 m3 worden teruggebouwd.

Heroverweging bestemmingsplan buitengebied Epe

Dit bestemmingsplan betreft een integrale herziening van het buitengebied Epe.

Functieverandering Gelriaweg 4

Het bestemmingsplan Functieverandering Gelriaweg 4 bevat de juridisch-planologische regeling voor de functieverandering van een agrarisch bedrijf naar woondoeleinden. De bestaande bedrijfswoning blijft staan. In ruil voor de sloop van alle overige opstallen (1.130 m2) mag één vrijstaande woning van 600 m3 worden gebouwd.

Landgoed Dijkhuizerhof

Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het realiseren van het nieuwe landgoed Dijkhuizerhof aan de Dijkhuizerzandweg.

Partiële herziening bestemmingsplan buitengebied, camping De Helfterkamp te Vaassen

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling voor het positief bestemmen van de bestaande situatie van twee bedrijfswoningen op het perceel aan de Gortelseweg 24 te Vaassen. Bekendmakingen: Ontwerp bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan buitengebied camping de Helfterkamp te Vaassen’, Vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan buitengebied camping de Helfterkamp te Vaassen’ en ‘Partiële herziening bestemmingsplan buitengebied, camping de Helfterkamp te Vaassen’ onherroepelijk'

Omgevingsvergunning

Laarstraat 10

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van een bedrijfspand op het perceel Laarstraat 10, 8166 GS te Emst, kadastraal bekend gemeente Epe en Oene, sectie O, nummer 3538. Zie bekendmaking.