Bestemmingsplannen Emst

Hieronder kunt u de bestemmingsplannen inzien van Emst. De bestemmingsplannen waarvoor een vooraankondiging is gedaan of die in procedure zijn, staan boven de streep. De onherroepelijke bestemmingsplannen staan onder de streep.

De bestemmingsplannen verwijzen meteen door naar de juiste pagina op www.ruimtelijkeplannen.nl of naar de betreffende pagina op onze website (inclusief bijbehorende documenten).  

Actuele bestemmingsplannen

Actualisatie bestemmingsplannen kern Emst en Oene

Er wordt een bestemmingsplan voorbereid voor de kernen Emst en Oene. Het betreft de actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen voor beide kernen.

Recreatiegebied Kievitsveld

Het ontwerp bestemmingsplan Recreatiegebied Kievitsveld Emst bevat de juridisch-planologische regeling voor het recreatieterrein Kievitsveld om naast de bestaande voorzieningen een overnachtingaccommodatie mogelijk te maken in de vorm van een ontbijthotel. Tevens zijn de aanleg van vijf camperplaatsen en twee overloopparkeerterreinen beoogd en kan het gebouw van de waterskibaan vernieuwd worden.

Solarpark Emst

Het voorontwerp bestemmingsplan Solarpark Emst bevat de actuele juridisch planologische regeling voor realisering van een Solarpark op de voormalige vuilstort aan de Pollenseveenweg te Emst.


Onherroepelijke bestemmingsplannen

Kerkgebouw Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) Emst

Het bestemmingsplan Kerkgebouw HHG te Emst bevat de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een nieuw kerkgebouw achter de Vaassenseweg 14 te Emst, inclusief de benodigde pakeergelegenheid. Daarnaast krijgt het westelijke deel van het plangebied de bestemming Groen.

Kerkhof Emst

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de uitbreiding van de bestaande begraafplaats aan de Kerkhofweg 15 te Emst, en de verruiming van de bouwmogelijkheden ten behoeve van het beheerdersgebouw.

  • Kerkhofweg

    Dit bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor de bouw van ongeveer 80 woningen aan de Kerkhofweg te Emst.

  • Kerkhofweg Emst 2009

    Dit bestemmingsplan voorziet in de uitbreiding van de nieuwbouwwijk Gelders Kwartier te Emst met vier huizen en een zogenoemde ahoed (apotheekpost en huisarts onder één dak). De vier woningen en de ahoed zijn gepland ten zuiden van de Oranjeweg, direct ten (zuid)westen van Oranjeweg 17.
  • Kern Emst

    Dit bestemmingsplan omvat de planologische juridische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen in de kern Emst.