Bestemmingsplannen Epe

Hieronder kunt u de bestemmingsplannen inzien van Epe. De bestemmingsplannen waarvoor een vooraankondiging is gedaan of die in procedure zijn, staan boven de streep. De onherroepelijke (en een door uitspraak Raad van State vernietigde) bestemmingsplannen staan onder de streep. Uitzondering hierop is het bedrijventerrein Kweekweg. Hiervoor geldt dat de heroverweging van het goedkeuringsbesluit nog in procedure is.

De bestemmingsplannen verwijzen meteen door naar de juiste pagina op www.ruimtelijkeplannen.nl of naar de betreffende pagina op onze website (inclusief bijbehorende documenten).

Actuele bestemmingsplannen

Bedrijventerrein Kweekweg – Oenerweg 20

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kweekweg – Oenerweg 20 te Epe bevat de juridisch-planologische regeling voor het omzetten van de maatschappelijke bestemming naar een bedrijfsbestemming en daarbij de vorm van het bouwvlak aan te passen.

Bedrijventerrein Kweekweg, locatie Hammershoek – Kweekweg 9

Dit bestemmingsplan gaat over een gedeelte van het terrein van de voormalige school de Hammershoek aan de Kweekweg en het pand aan Kweekweg 9 te Epe. In het bestemmingsplan wordt voor bovenstaande locatie een bestemming bedrijventerrein opgenomen met een aanduiding bedrijfswoning voor het pand aan Kweekweg 9.

Ericaweg 2 (link naar de bekendmaking)

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij van plan zijn een bestemmingsplan voor te bereiden ten behoeve van een herziening van het bestemmingsplan Wissel Schaveren voor een dagrecreatieve activiteit midgetgolf in combinatie met een horecavoorziening aan de Ericaweg 2 te Epe.

Omgevingsvergunning Markt 16/Hoofdstraat 55-57

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het uitbreiden van het winkelgebouw en het bouwen van vier woningen op de percelen Hoofdstraat 55-57 en Markt 16 te Epe.

Epe-zuid, inspraak voorontwerp 1e partiële herziening

Deze planherziening biedt de juridisch-planologische regeling die de verplaatsing en herbouw van de woningen aan de Schietbaanweg 7 en 9 te Epe mogelijk maakt.


Onherroepelijke bestemmingsplannen:  

Marktwand

Het bestemmingsplan Marktwand voorziet in de juridisch planologische regeling voor de (her)bouw van de Marktwand inclusief de bouw van maximaal 26 appartementen, de bouw van een markthal ten behoeve van detailhandel en de bouw van een ondergrondse parkeergarage aan de Markt te Epe.

Beeldkwaliteitplan Centrum Epe

Dit beeldkwaliteitplan is een uitwerking van de ruimtelijke ambities die in de Structuurvisie centrum Epe zijn verwoord. De aanwezige structuur van het centrumgebied wordt vervolmaakt om de functionaliteit en de beleving van het centrum sterker te maken.

Centrum Epe

Het bestemmingsplan Centrum Epe is een juridisch-planologische actualisatie van de momenteel geldende, deels verouderde, bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan legt voor het grootste gedeelte de bestaande situatie vast.

Retailpark Poort van Epe

Het bestemmingsplan Retailpark, Poort van Epe bevat de juridisch-planologische regeling voor de vestiging van perifere detailhandel, doelgerichte bezochte grootschalige detailhandel en leisurevoorzieningen op het retailpark. 

Bedrijventerrein Kweekweg

Het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kweekweg omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen op het huidige bedrijventerrein Kweekweg. Ook is in dit plan de zuidelijke en oostelijke uitbreiding van het bedrijventerrein opgenomen.

Wijzigingsplan Doorsteek Brinklaan

Het wijzigingsplan ‘Doorsteek Brinklaan’ bevat de planologische regeling ten behoeve van het realiseren van een nieuwe doorsteek voor autoverkeer tussen de Stationsstraat en de Brinklaan, achter het oude gemeentehuis. De beoogde doorsteek is onderdeel van de herinrichting van het centrum. De huidige horecabestemming wordt hiervoor omgezet in de bestemming ‘Verkeer’. De wijzigingsbevoegdheid voor het omzetten van de bestemming zit in het vigerende bestemmingsplan ‘Centrum Epe’ opgenomen.

Epe Noord, Sportpark de Wachtelenberg

Het bestemmingsplan Epe Noord, Sportpark de Wachtelenberg voorziet in de juridisch-planologische regeling omtrent het voornemen om binnen het plangebied de hoogte van de lichtmasten te verhogen van 8 meter naar 15 meter.

Epe Noord, actualisatie wonen – wonen in het bos

Het bestemmingsplan Epe Noord, actualisatie wonen – wonen in het bos bevat de juridisch-planologische regeling voor de bestemming 'wonen – wonen in het bos'.

Unilocatie Wachtelenberg

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch planologische regeling voor de realisatie van een Unilocatie welke twee basisscholen, twee kinderopvangorganisaties en de buurtvereniging zal huisvesten aan de Wachtelenbergweg te Epe, in combinatie met de opwaardering van de omliggende infrastructuur.

Zorgcentrum Klaarbeek

Het bestemmingsplan Zorgcentrum Klaarbeek bevat de juridisch-planologische regeling voor de voorgenomen herstructurering van zorgcentrum De Klaarbeek te Epe.

De Boskamp

Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de nieuwbouw van het verzorgingstehuis de Boskamp en de daarvoor noodzakelijke verlegging van de Albert Schweitzerlaan.

Nieuweland 2

Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor het verplaatsen van een bouwblok op het adres Nieuweland 2 te Epe en het wijzigen van de bebouwingsmogelijkheden.

  • 't Slath (vernietigd)

    De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 1 september 2010 het besluit van de raad tot vaststelling (d.d. 2 juli 2009) van het bestemmingsplan ‘t Slath vernietigd. Zie de uitspraak van de Raad van State.

  • Epe-Zuid

    Dit bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen in het gebied Epe Zuid. Het bestemmingsplan legt de huidige ruimtelijke situatie vast. In het plan is daarbij uitgegaan van het bestaande beleid.
  • Klaarbeek

    Dit bestemmingsplan betreft de planologisch juridische regeling ten behoeve van de bouw van circa 261 woningen in het nieuwe woongebied Klaarbeek in Epe.
  • Ontsluiting bedrijventerrein Kweekweg

    Dit bestemmingsplan bevat de planologisch juridische regeling teneinde de aanleg van een ontsluitingsweg mogelijk te maken.
  • Epe-Noord (gedeeltelijk onherroepelijk)

    Dit bestemmingsplan omvat het noordelijke deel van de kern Epe. Het plangebied bestaat uit de wijken tussen de kern en het buitengebied, de woonwijk De Hoge Weerd en de bos- en agrarische gronden in de overloopgebieden naar het buitengebied van Epe.

  • Bedrijventerrein Kweekweg

    Het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Kweekweg" omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen op het huidige bedrijventerrein Kweekweg. Ook is in dit plan de zuidelijke en oostelijke uitbreiding van het bedrijventerrein opgenomen.