Bestemmingsplannen Vaassen

Hieronder kunt u de bestemmingsplannen inzien van Vaassen. De bestemmingsplannen waarvoor een vooraankondiging is gedaan of die in procedure zijn, staan boven de streep. De links verwijzen meteen door naar de juiste pagina op Ruimtelijke Plannen, naar de bekendmaking of de betreffende pagina op onze website (inclusief bijbehorende documenten).

De onherroepelijke bestemmingsplannen staan onder de streep.  

Actuele bestemmingsplannen


Onherroepelijke bestemmingsplannen

Bestemmingsplan Lemoine, Emst

Dit bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling voor de herziening van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Eekterveld voor de realisatie van een parkeerterrein voor het personeel van Le Moine Holland B.V. en de daarvoor benodigde bos- en natuurcompensatie.

Vulcanus, 2e partiële herziening

Het bestemmingsplan Vulcanus, 2e partiële herziening voorziet in de juridisch planologische regeling voor een nieuwe invulling voor het noordwestelijke deel van de woonwijk Vulcanus. Bekendmakingen: 17-12-2013 (ontwerp, inclusief documenten) en 27-05-2014 (vaststelling).

Eekterveld, Aalbosweg 18 - 20

Het bestemmingsplan Eekterveld, Aalbosweg 18-20 bevat de juridisch-planologische regeling voor de realisering van een uitbreiding van de bedrijfsbestemming aan de Aalbosweg te Vaassen (kadastraal bekend gemeente Vaassen, sectie H nummer 3361) ten behoeve van de realisatie van een brandgang.

Eekterveld Radeweg/Aalbosweg

Het bestemmingsplan Eekterveld Radeweg/Aalbosweg voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de uitbreiding van de bedrijfsbestemming aan de Radeweg / Aalbosweg te Vaassen (kadastraal bekend gemeente Vaassen, sectie H nummer 3412) ten behoeve van een ontsluiting van de achterzijde van het bedrijf aan de Aalbosweg 32 te Vaassen.

Centrum Vaassen

Het bestemmingsplan Centrum Vaassen biedt een geactualiseerd planologisch juridisch kader voor het centrumgebied van Vaassen.

Laan van Fasna 15

Het bestemmingsplan Vaassen, Laan van Fasna 15 voorziet in de juridisch planologische regeling voor een correctieve herziening van het bestemmingsplan Vaassen Zuid en West voor de Laan van Fasna 15 te Vaassen, waarbij het bedrijfsterrein wordt uitgebreid. Deze uitbreiding is beperkt tot de zuidzijde. De uitbreiding van het bedrijfsterrein aan de noordzijde is omgezet in een woonbestemming voor een vrijstaande woning.

Herstructurering Vogelbuurt

Dit bestemmingsplan voorziet in de sloop van 53 woningen en de (her)bouw van 51 woningen in (delen van) de Spechtstraat, Vinkstraat, Gaaistraat, Sperwerstraat en de Fazantstraat te Vaassen.

Laan van Fasna 62

Het bestemmingsplan Laan van Fasna 62 bevat de juridisch-planologische regeling voor het opslaan en verkopen van vuurwerk op het perceel aan de Laan van Fasna 62 te Vaassen.

Deventerstraat 61

Het bestemmingsplan Deventerstraat 61 Vaassen bevat de juridisch-planologische regeling voor een vergroting van het bouwblok en de daarbij behorende bebouwingsmogelijkheden aan de Deventerstraat 61 te Vaassen.

  • Daams' molen

    Centraal in dit plan staat het ophogen van de molen om zo de kwaliteit van het centrum van Vaassen te verbeteren.
  • De Pirk Noord

    Dit bestemmingsplan voorziet in de herontwikkeling van het bedrijventerrein “De Pirk-Noord” tot een woongebied. Het plangebied wordt begrensd door de Laan van Fasna, Stationsstraat, Veenweg en Dorpschebeek.

  • Eekterveld

    Dit bestemmingsplan bevat het gehele bedrijventerrein en is precies zo groot als de ruimte die in het bestemmingsplan Buitengebied hier is opengelaten. Het bestemmingsplan richt zich op het bestaande bedrijventerrein en voorziet dit gebied van een actuele ruimtelijk-juridische regeling.
  • Hoed, Dorpsstraat 86

    Het bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de realisatie van een Hoed (Huisartsen-onder-één-dak) in combinatie met de bestaande apotheek aan de Dorpsstraat 86 te Vaassen.
  • Oosterhof Heggerenk

    Het bestemmingsplan omvat de planologische regeling voor het gebruik van de gronden en gebouwen in de kern Vaassen voor de wijken Oosterhof en Heggerenk. Het bestemmingsplan legt de huidige ruimtelijke situatie vast.
  • Oosterhof Heggerenk, 1e partiële herziening (Jonasweg 6)

    Het bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling om de bestemming “Horeca” om te zetten naar de bestemming “Wonen” met nadere aanduiding zorgwoningen.
  • Oosterhof-Zuid

    Dit bestemmingsplan is een globaal plan met uitwerkingsplicht (art. 3.6 lid 1 sub b Wro) en voorziet op termijn in de bouw van ongeveer 80 woningen.

  • Vaassen Zuid en West

    Dit bestemmingsplan omvat het zuidelijke en westelijke deel van de kern Vaassen. Het plangebied bestaat uit de woongebieden Berkenoord, Berkenoord II, Transvaalbuurt, Oranjebuurt en Vogelbuurt.
  • Vaassen Zuid en West, locatie Kouwenaarschool

    Dit plan maakt de bouw van 21 woningen mogelijk op de plek van de voormalige Kouwenaarschool aan de Woestijnweg te Vaassen.
  • Vulcanus

    Het bestemmingsplan "Vulcanus" voorziet in de bouw van ca. 143 woningen in Vaassen. Het plangebied grenst aan de oost- en zuidzijde aan de Laan van Fasna, aan de noordzijde aan de Dorpsche Beek en aan de westzijde aan de bestaande dorpsbebouwing.
  • Vulcanus 1e partiële herziening

    Dit bestemmingsplan omvat de planologische regeling ten behoeve van de bouw van 16 woningen en 8 appartementen op het voormalig terrein van de ijzergieterij in Vaassen.