Klachtenafhandeling

Een klacht wordt zo spoedig mogelijk afgehandeld, ten minste binnen tien weken na de datum van ontvangst. Deze termijn kan met maximaal vier weken verlengd worden.

Hoe wordt een klacht afgehandeld?

Nadat een klacht is binnengekomen stelt de klachtenbehandelaar de gemeente in staat om samen met de klager tot een bevredigende oplossing te komen. Lukt dit niet, dan wordt de afhandeling door de klachtenbehandelaar overgenomen. Als deze zijn onderzoek heeft afgerond, stelt hij een rapport op waarin hij verslag doet van zijn bevindingen en zijn oordeel geeft. Zo nodig doet hij ook aanbevelingen.

Dit rapport van bevindingen krijgen zowel u als klager, als het orgaan en/of de personen waarover wordt geklaagd. Het rapport is een advies aan het bestuursorgaan dat een besluit over de klacht moet nemen.

De gemeente stelt u vervolgens schriftelijk en gemotiveerd in kennis van de conclusies die het aan de bevindingen van de klachtenbehandelaar verbindt. Bent u het met de conclusies niet eens, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Nationale Ombudsman.