Bent u eigenaar van een monument?

Bent u eigenaar van een monument en bent u van plan om onderhouds- of herstelwerkzaamheden uit te voeren? Dan komt u mogelijk voor subsidie in aanmerking.

Subsidie gemeentelijke monumenten

Staat uw monument op de gemeentelijke monumentenlijst? Dan kunt u subsidie aanvragen bij de gemeente. De subsidie is bedoeld voor onderhoud en herstel van het monument. In veel gevallen komt u dan ook in aanmerking voor subsidie van de provincie. De gemeente Epe stuurt de aanvraag automatisch naar de provincie door. In de “Subsidieverordening erfgoed gemeente Epe 2010” kunt u vinden welke specifieke werkzaamheden subsidiabel zijn en welke voorwaarden hieraan verbonden zijn. U vindt deze verordening op www.overheid.nl > direct naar > lokale wet- en regelgeving. Voer vervolgens uw postcode in en als trefwoord 'erfgoed'.

Subsidie rijksmonumenten

Bent u eigenaar van een Rijksmonument? Dan kunt u financiële steun krijgen via de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE). Meer informatie kunt u vinden op Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Voor een beperkt aantal werkzaamheden kunt u ook subsidie aanvragen bij de gemeente. In de subsidieverordening erfgoed 2010 (zie onder subsidie gemeentelijke monumenten) kunt u lezen welke werkzaamheden subsidiabel zijn voor rijksmonumenten. Controleer vooraf altijd of voor de geplande werkzaamheden een omgevingsvergunning is vereist. Voor meer informatie kunt u ons Digitaal Loket raadplegen (zoeken op 'monument').

Formulieren voor het aanvragen van monumentensubsidie en het uitkeringsformulier kunt u terugvinden onder e-Loket > Formulieren > Bouwen, Wonen en Openbare Ruimte.