Aanvragen bodeminformatie

Bij de gemeente Epe is bodeminformatie verzameld. Deze informatie is afkomstig uit voornamelijk bodemonderzoeken die bij bestemmingsplannen of bij bouwvergunningen zijn ingediend. De informatie is opgeslagen in een bodeminformatiesysteem. Daarnaast is er een systeem voor milieuvergunningen en bij de gemeente bekende nog aanwezige en voormalige ondergrondse tanks. Ook is in de gemeente Epe een historisch onderzoek uitgevoerd naar potentieel verdachte locaties voor bodemverontreiniging.

Bodeminformatie op adres aanvragen

Deze door de gemeente verzamelde informatie is op adres op te vragen. Hiervoor moet het aanvraagformulier bodeminformatie worden gebruikt (link naar Omgevingsdienst Veluwe IJssel).  

Zelf bodemonderzoek laten uitvoeren?

Overigens kan er bij andere instanties, zoals de provincie Gelderland, het kadaster en het waterschap Veluwe nog andere bodeminformatie bekend zijn, die niet is doorgegeven aan de gemeente. Als er op het formulier wordt ingevuld dat er geen bodeminformatie bekend is, wil dat niet zondermeer zeggen dat er op het betreffende perceel geen bodemonderzoek is uitgevoerd en/of dat er geen bodemverontreiniging aanwezig is. Om meer zekerheid te krijgen kunt u dan zelf een bodemonderzoek laten uitvoeren door een erkend onderzoeksbureau, bijvoorbeeld bij aankoop van een pand. Welke bodemonderzoeksbureaus erkend zijn kunt u vinden op de website van Bodemplus.

Voor het verstrekken van bodeminformatie worden door de gemeente leges in rekening gebracht. Voor het bedrag verwijzen wij u naar de legesverordening op www.overheid.nl.