Hoe vraag ik een vergunning aan?

Als u eigenaar bent van een beschermde boom en u wilt deze kappen, dan heeft u daar een vergunning voor nodig. Sinds 1 oktober 2010 bestaat de omgevingsvergunning: deze vergunning vervangt 26 oude vergunningen. We spreken in dit geval dus niet meer van een kapvergunning, maar van een omgevingsvergunning voor de activiteit ‘kappen’.

Op meerdere manieren kunt u deze omgevingsvergunning aanvragen:

  • Digitaal: via uw computer.
  • Publieksbalie: u kunt uw aanvraag bij de balie indienen (liefst op afspraak).
  • Schriftelijk: u kunt een papieren aanvraag invullen en versturen naar het postadres.

Welke gegevens heb ik nodig voor een aanvraag?

Op het aanvraagformulier staat aangegeven welke extra informatie u moet bijvoegen. Bijvoorbeeld de locatie van de boom of bomen, het soort, de omtrek en uw reden van kappen. Ook moet u een situatieschets en foto’s aanleveren.

Hoe snel gaat het?

Een aanvraag omgevingsvergunning moet binnen 8 weken zijn afgehandeld. Wanneer u de aanvraag, voor alleen 'kappen', met alle vereiste gegevens direct goed invult en toezendt, kunnen wij vaak binnen 3 weken een besluit nemen over uw aanvraag. Wanneer de aanvraag voor de activiteit 'kappen' gecombineerd wordt met een aanvraag voor andere activiteiten zal het iets langer duren voordat wij op uw aanvraag kunnen beschikken.

Hoeveel kost het?

De kosten voor een omgevingsvergunning voor alleen de activiteit 'kappen' zijn € 40,-. Dit is het basisbedrag. Daarnaast betaalt u € 23 per boom. Wanneer u ook andere activiteiten aanvraagt (slopen en bouwen) komen daar nog de leges voor deze activiteiten bovenop.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de gemeente Epe, telefoon 14 0578.

Ik wil een omgevingsvergunning aanvragen!