Luchtkwaliteit

De regelgeving voor luchtkwaliteit is opgenomen in de Wet milieubeheer. Kern van de regelgeving is het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL). Binnen dit programma werken het rijk, de provincies en de gemeenten samen om te kunnen voldoen aan de luchtkwaliteitseisen.

In de nieuwe regelgeving wordt onderscheid gemaakt tussen NSL gemeenten (over het algemeen gemeenten met meer dan 100.000 inwoners) en niet-NSL gemeenten, zoals gemeente Epe.

Alle NSL gemeenten moeten elk jaar een rapportage indienen. Niet-NSL gemeenten moeten alleen een rapportage indien als zij over 2005 en/of 2006 overschrijdingen van de luchtkwaliteitsnormen hebben gerapporteerd of als er wordt verwacht dat de luchtkwaliteitsnormen worden overschreden. De overige niet-NSL gemeenten hoeven geen rapportage in te dienen. Bij deze beoordeling is al rekening gehouden met de verwachte jaarlijkse toename van het verkeer.

De gemeente Epe is een niet-NSL gemeente en hoeft dus geen jaarlijkse rapportage in te dienen.  

Alleen wanneer er in de gemeente nieuwe ontwikkelingen zijn die een grote verkeersaantrekkende werking hebben moeten deze worden gemeld.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.