Raadscommissie

In Epe is de donderdag voor de raadsleden de vaste vergaderavond.

De vergadercyclus is als volgt: de eerste donderdag vindt de commissievergadering plaats, de tweede donderdag is gereserveerd voor presentaties en werkbezoeken en de derde donderdag wordt de vergadercyclus afgesloten met een raadsvergadering.

Het uiteindelijke politieke debat gebeurt tijdens de raadsvergadering, dan wordt ook een besluit genomen. In de regel vindt de raadsvergadering twee weken na de commissievergadering plaats.

Voorzitters van de commissie zijn bij toerbeurt de heren A. Oortgiesen (CDA), J.W. Vos (VVD) en D.J. Beumer (PvdA).

Wilt u inspreken?

Inwoners en vertegenwoordigers van organisaties in de gemeente Epe kunnen zich als inspreker richten tot de commissieleden. De commissieleden bevragen vervolgens het verantwoordelijke lid van B&W. Dit kan al dan niet naar aanleiding van de inbreng van insprekers gebeuren. De ervaring leert dat de bijdrage van een inspreker het best tot zijn recht komt als de bijdrage beperkt blijft tot de tekst van maximaal één A-viertje. De tekst met eventueel achtergrondinformatie kan tijdens de vergadering worden verspreid.

Als inspreker heeft u 5 minuten spreektijd. Als meerdere insprekers van te voren in grote lijnen weten wat ze naar voren willen brengen, is onderlinge afstemming verstandig. De boodschap zal dan beter overkomen. Na de reactie van de portefeuillehouder krijgen insprekers de mogelijkheid om een aanvullende reactie te geven. Vervolgens krijgen de commissieleden en het collegelid opnieuw het woord.

Als u wilt inspreken, geeft u dat uiterlijk 15 minuten vóór de vergadering door aan de griffier. U bent natuurlijk ook van harte welkom om te luisteren en te kijken hoe de vergadering verloopt

Vergadertijden

De vergaderingen beginnen om 19.30 uur.

Informatie

Voor meer informatie over de commissievergaderingen kunt u contact opnemen met de griffie, telefoon (0578) 67 88 27. De agenda van de vergaderingen staat in de Gemeentewijzer in het Veluws Nieuws en op deze site onder agenda raad.