Toeristisch profiel

Een toeristisch profiel wil zeggen dat we willen laten zien hoe de gemeente eruit ziet. Met verschillende vertegenwoordigers van toeristische organisaties (ondernemers en organisatoren van grote evenementen) heeft de gemeente zichzelf een spiegel voorgehouden.

Daar kwam uit dat we er qua voorzieningen (in de meest ruime zin), verblijfsaccommodaties en evenementen best goed voor staan. In de nota ‘Epe, Compleet Anders’ staat dat allemaal beschreven. Het woord ‘Compleet’ in de titel geeft aan dat we ‘alles’ wel in huis hebben. Het woord ‘Anders’ in de titel geeft aan dat we ons willen onderscheiden van onze omgeving.

Investeren in ‘verkoop’

Wel blijkt dat we moeten investeren in ons ‘verkoopkantoor’. Het Veluws Bureau voor Toerisme verkoopt de Veluwe, maar niet de gemeente Epe. Het voornemen is om daarvoor een aparte (zelfstandige) organisatie op te richten die richting gaat geven aan de informatievoorziening, de promotie en de marketing van onze gemeente. Die organisatie staat los van de gemeente, maar wordt wel door de gemeente financieel ondersteund. Van belang is dat alle beschikbare informatie op één plek te vinden is, maar ook dat die organisatie de plaats is waar alle evenementen samenkomen, met name ook om deze op elkaar af te stemmen.

Hoe verder?

In het toeristisch profiel is een stappenplan opgenomen, waarmee duidelijk wordt gemaakt aan welke onderdelen de komende tijd gewerkt wordt. Dat stappenplan moet uitgewerkt en uitgevoerd worden door de nieuwe promotieclub.