Verblijven in Epe

Logeren in de gemeente Epe kan op veel manieren. U kunt hier overnachten op bij voorbeeld een camping, bij de boer, in een hotel, in een bungalow of in een bed & breakfast.

Verblijfsrecreatie onderscheidt zich daarom van dagrecreatie, omdat in ieder geval op een of andere manier overnacht wordt.

De gemeente Epe heeft veel te bieden en het moet de toerist zo aangenaam mogelijk worden gemaakt. De kwantiteit, de kwaliteit en de diversiteit van de verblijfsrecreatieve sector is mede bepalend of toeristen wel of niet naar Epe komen. Het is ook het terrein dat “gedreven” wordt door ondernemend Epe. De gemeentelijke overheid draagt in uitvoerende zin geen verantwoordelijkheid. In voorwaardenscheppende zin, waaronder regelgeving, heeft de gemeente wel een verantwoordelijkheid. Om die regelgeving gaat het met name in deze beleidsnotitie.

De gemeentelijke overheid staat voor de taak de ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen bij de realisering van hun plannen en voor wat betreft de regelgeving geldt daarbij “regelen wat en waar het moet”, niet meer en niet minder.

Te downloaden: