Minder regels

De raad en het college willen minder regels.

Minder regels, meer service

Regels zijn nodig voor het goed functioneren van de samenleving. Ze zijn in het belang van de gezondheid, de veiligheid, de openbare orde, om overlast te voorkomen of tegen te gaan. Regels dienen dus een maatschappelijk doel. Maar regels moeten wel helder, duidelijk en handhaafbaar zijn. Onnodige, ingewikkelde en tegenstrijdige regels horen er niet te zijn. En ze mogen niet tot onnodige administratieve overlast voor burgers of bedrijven leiden.

In het project Minder Regels kijken we binnen de gemeente Epe kritisch naar de gemeentelijke regels voor wat betreft nut en noodzaak, handhaafbaarheid en uitvoerbaarheid. Zijn de regels wel duidelijk voor u als burger en dragen de regels wel daadwerkelijk bij aan het bereiken van het beoogde maatschappelijk effect? Bovendien willen wij ons als gemeente meer inspannen om regels beter aan u uit te leggen en onze ICT-toepassingen benutten om de administratieve lasten voor u te verminderen. Kortom: Minder regels, meer service.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Minder Regels? Kent u een situatie die voor verbetering vatbaar is? Stuur dan uw vraag of opmerking naar de projectleider Minder Regels, bereikbaar via [email protected].