Structuurvisie Centrum Epe

De structuurvisie Centrum Epe geeft een blik op toekomstige ontwikkelingen in het centrum van Epe. Op deze pagina houden we u gedurende het proces van de structuurvisie ook op de hoogte van de voortgang.   

Belangrijke onderdelen uit de structuurvisie zijn: 

  1. Het realiseren van een stelsel van ruimtes met een eigen identiteit; de pleinen en straten moeten herkenbaar zijn en in hun verscheidenheid een uniforme uitstraling hebben. Gekozen wordt voor een drietal pleinruimtes: het ‘raadhuisplein’ als huiskamer (verblijfsfunctie), het marktplein als functionele ruimte voor parkeren, de markt en evenementen en het gebied tussen het Kerkplein en de Beekstraat als opkamer (rust en cultuur).
  2. Een goede bereikbaarheid, voor de auto, de fietser en de voetganger; het centrum wordt autoluw. Concreet betekent dat de auto ‘te gast’ dient te zijn in het centrum. De rijrichting van de Verbindingsweg wordt omgedraaid. De Verbindingsweg is dan alleen nog toegankelijk voor het laden en lossen en voor omwonenden. Het realiseren van een ‘kortsluiting’ tussen de Stationsstraat en de Brinklaan en het aanleggen van een extra noordelijke aansluiting van het parkeerterrein bij de Albert Heijn op de Hoofdstraat voor personenauto’s.
  3. Herontwikkeling van de Marktwand in combinatie met de herinrichting van het marktplein, inclusief een gratis parkeerkelder, één en ander passend binnen het dorpse en groene karakter van het centrumgebied.

Hieronder kunt u meer lezen over de structuurvisie Centrum Epe: