Sportbeleid

Het uitgangspunt van het sportbeleid van gemeente Epe is dat iedere inwoner van de gemeente Epe de ruimte moet krijgen om op een verantwoorde manier te sporten en te bewegen, vanuit eigen interesse, verantwoordelijkheid en omstandigheden.

Bij het opstellen van de nota heeft de gemeente gekozen voor een praktische insteek. De gemeente wil met deze nota de voorwaarden scheppen voor een goed sportbeleid, zoals past bij de regisserende rol van de gemeente. De vervanging van kunstgrasvelden krijgt de komende tijd volop aandacht. Dit is voor de gemeente Epe een belangrijke pijler in het scheppen van de juiste voorwaarden. Ook wordt onderzocht hoe de verschillende verenigingen kunnen samenwerken om optimaal gebruik kunnen maken van de grote binnensportaccommodaties in onze gemeente.

Bij de totstandkoming van de nota zijn ook de verenigingen betrokken. Zij hebben mee kunnen discussiëren over de hoofdonderwerpen. Ook heeft een aantal verenigingen een zienswijze ingediend tijdens de inspraakprocedure. De reactie van de gemeente op de zienswijzen is verwerkt in de nota.

Te downloaden: