Voorstelronde trouwambtenaren

De Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) is de persoon die namens de gemeente huwelijken voltrekt en partnerschappen registreert. De gemeente Epe heeft acht trouwambtenaren benoemd. 

Bij de ondertrouw kunt u eventueel uw voorkeur voor een BABS kenbaar maken. Heeft u geen voorkeur, dan wordt een BABS gevraagd, die naar aanleiding van het gesprek bij de ondertrouw het best bij het bruidspaar past. Is de gekozen BABS niet beschikbaar, dan wordt een vervanger gevraagd. Vanzelfsprekend gaat dit in overleg met het bruidspaar. De BABS neemt ongeveer drie weken voor het huwelijk telefonisch contact op met het bruidspaar. Het gesprek vindt plaats in de week van het huwelijk bij het bruidspaar thuis, op het gemeentehuis of bij de BABS thuis. 

In Epe kan een BABS benoemd worden voor één huwelijk. Dit is dan meestal een ouder of goede vriend van het bruidspaar. De voorwaarde is wel dat hij/zij al BABS is in een andere gemeente, zodat hij/zij niet meer beëdigd hoeft te worden bij de rechtbank. Voor deze voltrekking wordt geen vergoeding verstrekt.

Om een idee te krijgen van hun achtergronden, stellen zes van de acht trouwambtenaren zich graag aan u voor:

Archief