Fietsnota

In de Fietsnota leggen wij de basis voor een eenduidig ingericht en beter samenhangend netwerk van aantrekkelijke, directe, comfortabele en Duurzaam Veilige fietsroutes.

Waarom een Fietsnota?

In de gemeente Epe is een uitgebreid netwerk van fietspaden voor alle inwoners, recreanten en forensen. In het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan is de ambitie uitgesproken om het fietsgebruik in de gemeente verder te stimuleren en om de verkeersveiligheid op de fietsroutes (waaronder schoolroutes) te verbeteren. Met de Fietsnota ligt er nu een integrale en gerichte aanpak voor het verbeteren van ons huidig fiets(paden)netwerk en het realiseren van enkele ontbrekende fietsverbindingen. Het uiteindelijke doel van de fietsnota is het fietsgebruik te stimuleren door een eenduidiger ingericht en beter samenhangend netwerk te realiseren van aantrekkelijke, directe, comfortabele en Duurzaam Veilig ingerichte fietsroutes.

Het fietspadennetwerk

In de Fietsnota is het hele fietsnetwerk in verschillende categorieën ingedeeld. In ons nieuwe fietsnetwerk wordt aangesloten op de regionale fietsroutes, zodat de aansluiting met de omliggende gemeenten gewaarborgd is. Het regionale fietsnetwerk is vervolgens lokaal verfijnd om ook alle lokaal belangrijke bestemmingen zoals scholen, winkelcentra, sportaccommodaties met de fiets goed te kunnen bereiken. Hierbij is er sprake van een sluitend netwerk van fietsroutes, waarbij onderscheid wordt gemaakt in utilitaire (nuttige, noodzakelijke, dagelijkse) en recreatieve fietsroutes. In beide gevallen zijn deze onderverdeeld in primaire en secundaire routes. In de Fietsnota is per categorie de voorkeurskenmerken voor de breedte, materiaalgebruik en kleur van het fietspad bepaald en is aangegeven hoe de voorrang op het betreffende fietspad is geregeld.

Overzicht onveilige fietsknelpunten

De Fietsnota beschikt ook over een analyse van de verkeersonveilige locaties in onze gemeente voor fietsers. In de bijlage van de Fietsnota is hiervan een overzicht weergegeven, zoals deze door onze belanghebbendenorganisaties bij de totstandkoming van deze nota zijn ingebracht.

Uitvoerige afstemming

De Fietsnota is tot stand gekomen dankzij een intensieve inzet van leden van Fietsersbond, afdeling Epe. Daarnaast zijn voor de ontwikkeling van de Fietsnota meerdere overleggen met een ambtelijke werkgroep en een externe klankbordgroep gevoerd. Voor de klankbordgroepoverleggen zijn onder andere vertegenwoordigers en directies van onze ondernemersverenigingen, industriekringen, bewonersverenigingen, RGV, Veilig Verkeer Nederland, Politie, VVV, ANWB, SOSA, Recron Gelderland en de (overkoepelende) schoolbesturen van de basisscholen en RSG uitgenodigd.