Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan

Het Gemeentelijk Verkeer- en vervoersplan 2009-2016 (GVVP) is klaar. Met dit nieuwe plan ligt er een integrale en gerichte aanpak voor de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en de bereikbaarheid binnen de gemeente Epe.

Categorisering

Belangrijkste punt in het plan is de categorisering van de wegen in de gemeente. Alle wegen hebben (zoals beschreven in het beleid van Duurzaam Veilig Verkeer) een verkeersfunctie of een verblijfsfunctie. Bij elke functie hoort een maximale snelheid. De nieuwe categorisering is erop gericht zoveel mogelijk doorgaand verkeer via de gebiedsontsluitingswegen te leiden. Zo wordt de verkeersveiligheid en de leefbaarheid binnen de bebouwde kom en tussen de kernen verbeterd. De categorisering is schematisch weergegeven in bijgevoegde kaart. Daarnaast is er in overleg met de Eper afdeling van de fietsersbond een netwerk opgesteld van de belangrijkste fietsverbindingen binnen de gemeente.

Uitvoerige afstemming

Het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan is integraal en in nauwe samenwerking met belanghebbenden(organisaties) tot stand gekomen, waaronder de ondernemersverenigingen, industriekringen en maatschappelijke organisaties (zoals VVN, VIIA, fietsersbond Epe en Triada).