Verkeersplan Eekterweg en Oranjeweg - inrichtingsplan 60 km per uur

De gemeente Epe wil in 2013 de verkeersveiligheid op de Oranjeweg bij Emst en de Eekterweg bij Vaassen verbeteren. Het college van B&W heeft daarom het verkeersplan ‘Eekterweg en Oranjeweg/Vierhouterweg, inrichtingsplan 60 km/uur’ definitief vastgesteld.

In het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan 2010-2016 staan voorstellen om de verkeersveiligheid op de Eekterweg en Oranjeweg (gedeelte buiten de bebouwde kom) te verbeteren en om de maximumsnelheid daar te verlagen tot 60 km/uur. Daar wil de gemeente nu uitvoering aan geven.

Eekterweg

In het plan staat dat op de Eekterweg een lagere maximumsnelheid van 60 km/uur komt. Daarnaast komen er twee zogenaamde asversmallingen, waarvan één ter hoogte van de oversteek van het fietspad over het voormalig treinbaanpad. Verder wordt het kruispunt van de Eekterweg met de Spinfondsweg van een attentieverhogende maatregel voorzien en wordt het vrijliggende (brom)fietspad deels verlegd en in de voorrang gebracht.

Oranjeweg

De verkeersmaatregelen op de Oranjeweg bestaan onder andere uit het realiseren van twee kruispuntplateaus op de kruispunten van de Oranjeweg met de Hogeweg en de Vierhouterweg. Daarnaast is naar aanleiding van een zienswijze besloten om de drie versmallingen op het gedeelte van de Oranjeweg, gelegen tussen de Veldweg en Oranjeveldweg, vooralsnog niet aan te leggen en in eerste instantie te onderzoeken in hoeverre de overige maatregelen (bebording en markering) de snelheid beïnvloeden.

Uitvoering

De verkeersmaatregelen uit het verkeersplan voor de Eekterweg en Oranjeweg/Vierhouterweg worden vanaf het 3e kwartaal van 2013 in uitvoering gebracht.