Formulierenteam van Stichting Welzijn & Ondersteuning Epe (SWO/E)

Het Formulierenteam van de Stichting Welzijn & Ondersteuning Epe (SWO/E) kan u helpen met het invullen van formulieren, het ordenen van uw administratie en het berekenen of er recht is op aanvullende (inkomens)voorzieningen.

Maar het kan ook een combinatie van deze zaken zijn. Neem vrijblijvend contact met hen op, want zij adviseren u graag over allerlei lastige (financiële) zaken.

  • Hoe kan ik nagaan of ik een vergoeding kan krijgen voor bijzondere kosten?
  • Weer zo’n moeilijk formulier ontvangen, ik weet niet wat ik er mee aan moet
  • Ik wil graag in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Hoe vraag ik dat aan?
  • De rekeningen stapelen zich op en ik zie door de bomen het bos niet meer.

Herkent u iets van bovenstaande problemen, neemt u dan vooral contact op met het Formulierenteam.

Wat doet het Formulierenteam?

Het Formulierenteam kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie. Daarna onderzoeken zij of u in aanmerking komt voor regelingen en voorzieningen die uw inkomen kunnen verhogen. Of u voor regelingen in aanmerking komt, hangt af van uw inkomen en gezinssituatie. Bij het Formulierenteam kunt u ook terecht voor vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag, kwijtscheldingen, heffingskortingen of vergoeding voor bijzondere kosten. Daarnaast kan het Formulierenteam u helpen bij het invullen van aanvraagformulieren of bij het ordenen van uw thuisadministratie.

Meedoen: ook als u over minder inkomen beschikt!

De gemeente Epe vindt het belangrijk dat u kunt meedoen aan culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten en dat u een beroep doet op de beschikbare financiële voorzieningen, zoals de zgn. Meedoen regeling. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners kunnen blijven meedoen en participeren aan de samenleving, ook in tijden dat het financieel moeilijker kan zijn.

Verdere informatie

Voor informatie en vragen kunt u terecht bij de SWO/E Welzijn en Ondersteuning, alle werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur, tel. (0578) 62 09 88.