Huurwoningen

Het toewijzen van sociale huurwoningen wordt uitgevoerd door woningstichting Triada Woondiensten, Eperweg 61, Postbus 56, 8180 AB Heerde, tel. (0578) 67 66 66. Triada beheert ruim 6.500 woningen in de gemeenten Epe, Heerde en Hattem, waarvan meer dan de helft in de gemeente Epe.

Aanbodmodel voor sociale huurwoningen

Voor alle sociale huurwoningen wordt een aanbodmodel gehanteerd, waarbij u zich met een woonbon kunt aanmelden voor een aangeboden woning. Vrijkomende woningen in de gemeente Epe, maar ook in Heerde en Hattem worden wekelijks aangeboden in het huis-aan-huisblad “De Schaapskooi”. Ook worden deze woningen aangeboden op de site van Triada. Hier vindt u bovendien een verwijzing naar woningen van andere corporaties op de Noord-Veluwe.

Zorgwoningen en aanleunwoningen

Voor zorgwoningen/aanleunwoningen geldt een andere regeling. Dit zijn zelfstandige woningen bij zorgcentra De Boskamp en De Klaarbeek in Epe en De Speulbrink in Vaassen en woningen in het wooncomplex De Haaksweide in Epe, Het Ebbenhuis in Emst en De Oenerhof in Oene. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u een indicatie voor een zorgwoning/aanleunwoning hebben. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) te Apeldoorn is de instantie die indicaties voor zorgwoningen kan afgeven. Het CIZ is tijdens werktijden telefonisch bereikbaar op nummer (055) 526 05 26.

Overgangsregeling woningzoekenden tot 1 juli 2016: doorstromers moeten zich inschrijven

Sociale huurwoningen worden met ingang van 1 juli 2015 toegewezen aan degene met de langste inschrijfduur. Het onderscheid tussen starters en doorstromers vervalt. Starters behouden hun originele inschrijfdatum. Voor doorstromers wordt de tijd die zij op hun huidige adres wonen omgezet naar inschrijfduur. Dit geldt alleen als zij zich vóór 1 juli 2016 inschrijven als woningzoekende bij Triada. Na 1 juli 2016 geldt zowel voor starters als doorstromers dat alleen nog de inschrijfdatum geldt voor het opbouwen van de inschrijfduur. Dit geldt overigens ook voor mensen met een koopwoning: wanneer zij in de toekomst naar een sociale huurwoning zouden willen (bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd) is het verstandig om zich vóór 1 juli 2016 in te schrijven, anders tellen de jaren dat ze in hun gemeente wonen niet meer mee. Op de website van Triada vindt u meer informatie: www.triada.nl.

Particuliere verhuurders van woningen

Verder zijn er nog enkele particuliere verhuurders die woningen in de gemeente Epe beheren: