Exploitatievergunning horecabedrijf
Algemeen
U hebt een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als klanten bij u kunnen eten of drinken of dit kunnen afhalen, bijvoorbeeld in een café, ijssalon of sportkantine. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of u de vergunning krijgt. De gemeente kan dit met maximaal 8 weken verlengen.
Wat u moet weten
U vraagt om de volgende redenen een exploitatievergunning horecabedrijf aan:
- U wilt een horecazaak starten of overnemen.
- De ondernemingsvorm wijzigt.
- De beheer- of bedrijfsvoering wijzigt.
U krijgt een exploitatievergunning horeca als u onder andere voldoet aan de volgende voorwaarden:
- De woon- en leefsituatie en openbare orde in de omgeving van het horecabedrijf worden niet op ontoelaatbare wijze belast doordat het horecabedrijf er zit.
- De houder en/of leidinggevende heeft geen strafblad.
- De houder of leidinggevende is 21 jaar of ouder.
- Het geldende bestemmingsplan biedt ruimte voor uw horeca-activiteiten.
- U vult de Bibob-vragenlijst in als persoon.
Meenemen of toevoegen
- een geldig legitimatiebewijs
- een plattegrond van de inrichting met oppervlaktematen inclusief het terras. Dit mag geen eigen schets/tekening zijn.
Kosten
De exploitatievergunning kost € 357,-.
Verdere informatie
Als u ook alcohol aanbiedt, hebt u een alcoholvergunning nodig. Voor kansspel- en behendigheidsautomaten hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig. Neem hiervoor contact op met de gemeente.