Exploitatievergunning horecabedrijf

Algemeen

U hebt een exploitatievergunning horecabedrijf nodig als klanten bij u kunnen eten of drinken of dit kunnen afhalen, bijvoorbeeld in een café, ijssalon of sportkantine. De regels hiervoor zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of u de vergunning krijgt. De gemeente kan dit met maximaal 8 weken verlengen. 

Wat u moet weten

U vraagt om de volgende redenen een exploitatievergunning horecabedrijf aan:

  • U wilt een horecazaak starten of overnemen.
  • De ondernemingsvorm wijzigt.
  • De beheer- of bedrijfsvoering wijzigt.

U krijgt een exploitatievergunning horeca als u onder andere voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • De woon- en leefsituatie en openbare orde in de omgeving van het horecabedrijf worden niet op ontoelaatbare wijze belast doordat het horecabedrijf er zit.
  • De houder en/of leidinggevende heeft geen strafblad.
  • De houder of leidinggevende is 21 jaar of ouder.
  • Het geldende bestemmingsplan biedt ruimte voor uw horeca-activiteiten.
  • U vult de Bibob-vragenlijst in als persoon.

Meenemen of toevoegen

  • een geldig legitimatiebewijs
  • een plattegrond van de inrichting met oppervlaktematen inclusief het terras. Dit mag geen eigen schets/tekening zijn.

Kosten

De exploitatievergunning kost € 357,-.

Verdere informatie

Als u ook alcohol aanbiedt, hebt u een alcoholvergunning nodig. Voor kansspel- en behendigheidsautomaten hebt u een aanwezigheidsvergunning nodig. Neem hiervoor contact op met de gemeente.