hbo
Als WMO-coach ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen en begeleiden van inwoners die gebruikmaken van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Je hebt een cruciale rol in het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie binnen de samenleving. Als WMO-coach ben je de schakel tussen de inwoner, zorgaanbieders en andere relevante instanties.
Jouw werk
In Deventer zetten we Wmo anders in dan in andere steden. We denken in oplossingen in plaats van in producten. Wat is mogelijk? Hoe ziet de bredere context eruit? We hangen erboven en bieden maatwerk. Je behandelt meldingen over hulpvragen. Die kunnen gaan over aangepast wonen, vervoer, rolstoelen, begeleiding, dagbesteding en huishoudelijke ondersteuning. Je beoordeelt of deze hulpvragen onder de wet Wmo vallen en of er bijvoorbeeld nog nader onderzoek nodig is. Door een compleet beeld te hebben van de hulpvraag weet je bij welke (externe) partij de hulpvraag hoort.
Je voert gesprekken met inwoners over hulpvragen en andere betrokkenen, zoals een huisarts, therapeut of een specialist. Je bekijkt wat de inwoner zelf kan, legt contact met de zorgaanbieder en je verwerkt je bevindingen in een ondersteuningsplan. Je monitort de uitvoering van de geleverde zorg op basis van doelen en resultaten en je bespreekt afwijkingen. Tussentijds evalueer je met de inwoner en zorgaanbieder de kwaliteit en effectiviteit van de ingezette maatwerkvoorziening(en).
Je beoordeelt ondersteuningsplannen van collega’s en toetst op inhoud en kwaliteit van het genomen besluit en of deze voldoet aan wet- en regelgeving en afspraken. Ook beoordeel je ondersteunings-, uitvoerings- en budgetplannen van bewoners en toets je deze op volledigheid en besluit je of en welke hulp noodzakelijk is.