Bomen en planten
Onderhoud bomen
Lees hoe wij bomen onderhouden. Welke keuzes maakt de gemeente bij het snoeien of kappen van een boom? Ook vindt u hier de lijst met bomen die de gemeente zelf laat kappen (vellijst).
Bladactie
Tijdens de bladactie halen Circulus, Deventer Schoon Familie en Het Groenbedrijf ieder jaar de bladeren van stoepen, wegen en waar nodig uit het plantsoen.
Bomen kappen
Bekijk hier hoe u een kapvergunning aanvraagt en hoe u op de hoogte blijft van aanvragen en verleende vergunningen.
Boomziektes
Bomen kunnen ziek worden. Zo herkent u deze bomen. Wat kunt u eraan doen en wat doet de gemeente?
Eikenprocessierups
De haren van de eikenprocessierups kunnen voor overlast zorgen. Lees hier meer over de rups, wat wij doen tegen overlast en hoe u overlast kunt melden.
Parken en natuurgebieden
Deventer kent heel wat (historische) parken en natuurgebieden. Allemaal met hun eigen geschiedenis, kenmerken en uitdagingen van deze tijd.
Gras maaien
Hoe vaak we het gras maaien, hangt af van de plaats, het soort gras en van de functie ervan.
Schaapskudde
Ongeveer 250 schapen begrazen onder begeleiding van herderin Marianne verschillende natuurgebieden. De schapen houden de planten kort en verspreiden zaden door hun vacht en uitwerpselen.
Onkruid
Kruiden die we op een bepaalde plek liever niet hebben, noemen we onkruid. Hoe ziet het beheer er uit?
Japanse duizendknoop
De Japanse duizendknoop is vroeger als sierplant naar Nederland gehaald. De plant komt hier van nature niet voor en kan schadelijk zijn.
Berenklauw
De reuzenberenklauw kan wel 3 tot 5 meter hoog worden. Voorkom dat u de berenklauw aanraakt. Het sap bevat een stof die kan leiden tot zwellingen en rode jeukende plekken op de huid.