Logo gemeente Deventer

Combiplan Buitengebied Deventer 7 - Ontwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 9 november tot en met 20 december 2023 voor een ieder ter inzage ligt:  

 

-           het ontwerp bestemmingsplan Combiplan Buitengebied Deventer 7   

 

Inhoud 

Op een aantal locaties in het buitengebied van Deventer worden ontwikkelingen voorzien. Het betreft de volgende ontwikkelingen op de volgende locaties:

 

  1. Frieswijkerweg 3, Schalkhaar

Aan de Frieswijkerweg 3 in Schalkhaar bevindt zich een bedrijfsperceel. Dit betreft een boerderij met erf met twee voormalige agrarische schuren en een carport.

Het voornemen is om de bedrijfswoning in gebruik te nemen ten behoeve van reguliere woning. De schuren worden gesloopt en er worden twee nieuwe bijgebouwen, te weten een schuur met zadeldak en een kapschuur, gebouwd. In de beoogde kapschuur worden drie plattelandskamers gerealiseerd. Tot slot wordt het gehele woonerf landschappelijk ingepast in de omgeving.

 

  1. Frieswijkerweg 8-8a, Schalkhaar

Aan de Frieswijkerweg 8-8a in Schalkhaar is een woonperceel aanwezig. Ter plaatse zijn twee aaneen-gebouwde woningen met bijgebouwen aanwezig. Op de locatie is planologisch één woning toegestaan. Beide wooneenheden worden planologisch ingepast. Er wordt geen bebouwing gesloopt of gebouwd. Het voornemen vindt uitsluitend binnen de bestaande bebouwing plaats. Het woonperceel met de huidige bebouwing wordt landschappelijk ingepast in de omgeving.

 

  1. Gravenweg, tegenover nummer 2, Deventer

Aan de overzijde van Gravenweg 2 is een vergund bijgebouw (steltenberg) met enkele overkappingen aanwezig. Het bijgebouw is in gebruik als woning, maar daarvoor is geen vergunning verleend. Het voornemen ziet toe op de legalisatie van bewoning van het bijgebouw. De steltenberg wordt daarbij niet vergroot. Ter plaatse worden enkele overkappingen verwijderd en wordt een passend bijgebouw bij de woning gesitueerd. Als compensatie voor het voornemen zijn sloopmeters aangekocht, daarnaast zal ter plaatse van een bestaande houtwal de agrarische bestemming gewijzigd worden in een natuurbestemming. Tot slot wordt het perceel landschappelijk ingepast in de omgeving.

 

  1. Holterweg 125a, Lettele

Aan de Holterweg 125a in Lettele bevindt zich een agrarisch perceel. Ter plaatse zijn een woning en bijbehorende bijgebouwen aanwezig. De woning met bijbehorende bijgebouwen zijn in het verleden op basis van een partiële bestemmingsplanherziening en bouwvergunning gerealiseerd. Echter is bij een navolgende bestemmingsplanherziening de woning per abuis niet opgenomen. Onderhavig voornemen ziet toe op het corrigeren van deze omissie. In de huidige situatie is ten onrechte een agrarische bestemming opgenomen. Er wordt geen bebouwing gesloopt of gebouwd.

 

Inzien 

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op: 

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.P414-OW01/

 

Ook kunt u het plan met bijbehorende documenten inzien tijdens de openingstijden bij:

  • Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570

 

Reageren 

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Combiplan Buitengebied Deventer 7’ ligt van donderdag 9 november  tot en met woensdag 20 december 2023 ter inzage. U kunt tot en met woensdag 20 december 2023 reageren. 

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan ‘Combiplan Buitengebied Deventer 7’ dan dient u een zienswijze in. Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren. 

 

  • Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan: 
    de Gemeenteraad,  
    t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling 
    Postbus 5000,  
    7400 GC Deventer  
    o.v.v. ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan ‘Combiplan Buitengebied Deventer 7’.  
  • Dien uw zienswijze digitaal in via  
    www.deventer.nl/zienswijze
  • Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer S. Weertman van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570. 

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen. 

 

Wat gebeurt er met uw reactie? 

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt het bestemmingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het bestemmingsplan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg 

Tegen het bestemmingsplan kan na het vaststelling van het plan door de gemeenteraad beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Bijlage Grootte
1. Ontwerp raadsbesluit 130,6 KB
2. Digitale link 48,4 KB