Logo gemeente Deventer

Scootmobiel

Een scootmobiel kan u helpen om u te verplaatsen binnen Deventer. Heeft u langdurig een scootmobiel nodig, kunt u niet ver lopen en heeft u geen ander vervoermiddel? Dan kunt u een melding indienen bij Team Toegang Wmo. Voordat u een melding doet kunt u ook bij een ergotherapeut in Deventer informeren of een scootmobiel iets voor u kan zijn.

Online melding doen 

U kunt online uw melding doen via het contactformulier van Team Toegang Wmo.

Hoe werkt het?

Stap 1: Neem contact op met team Toegang Wmo
U neemt contact op met Team Toegang Wmo via het contactformulier.

Stap 2: Ga in gesprek
Na uw melding gaat u in gesprek met een medewerker van team Toegang Wmo. Dit heet een keukentafelgesprek. Het gesprek vindt binnen 6 weken na uw melding plaats. Samen bespreekt u:

  • Uw situatie;
  • Wat u zelf kunt doen;
  • Wat familie/vrienden/buren kunnen doen;
  • Welke zorg en/of ondersteuning u nodig heeft.

Als u wilt kunt u iemand meenemen naar dit gesprek. Dit kan zijn iemand uit uw eigen omgeving of een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Stap 3: Een ondersteuningsplan maken
U krijgt een verslag van het gesprek. Dit heet een ondersteuningsplan. Op basis van dit plan neemt de gemeente binnen 2 weken een besluit. U ontvangt een brief of u ondersteuning krijgt en welke ondersteuning u krijgt.

Voor hulp en ondersteuning die u van de gemeente ontvangt, betaalt u mogelijk een eigen bijdrage van € 19,00 per maand. Lees meer over de eigen bijdrage op de website van het CAK: www.hetcak.nl.

Besluitvorming

De procedure duurt maximaal 8 weken, gerekend vanaf de datum van melding en ontvangst van alle gevraagde gegevens. Deze termijn wordt soms overschreden wanneer advies nodig is van externe instanties. Hierover ontvangt u tijdig een bericht.

U komt in aanmerking voor een scootmobiel als:

  • U zich door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunt verplaatsen;
  • U in staat bent om zelfstandig en veilig een scootmobiel te besturen/gebruiken; 
  • Er door een onafhankelijke keuringsinstantie is vastgesteld dat u beperkingen heeft;
  • U langer dan 6 maanden afhankelijk bent van de voorziening;
  • Woont u in een WLZ-instelling, bijvoorbeeld verpleeg- of verzorgingstehuis? Dan kunt u geen aanvraag doen bij de gemeente. Informeer bij de instelling zelf voor meer informatie.

De gemeente koopt de voorziening bij Welzorg, www.welzorg.nl of Medipoint, www.medipoint.nl. U maakt dan gebruik van zorg in natura en krijgt de voorziening in bruikleen van de gemeente. Hieraan zijn voorwaarden verbonden. Tijdens het gesprek met de Wmo coach kunt u uw voorkeur voor een leverancier doorgeven.

Let op: u vraagt de voorziening altijd aan voordat u de kosten maakt.

Bruikleen stoppen

Wanneer de bruikleen van de vervoersvoorziening stopt, bijvoorbeeld door overlijden, dan meldt de gemeente dat bij de leverancier zodat deze kan worden opgehaald.

Persoonsgebonden budget

De gemeente kan ondersteuning voor u regelen. Daarvoor heeft gemeente Deventer contracten afgesloten met meerdere zorgaanbieders. U kunt er ook voor kiezen dit zelf te regelen met een Persoonsgebonden budget (pgb). Hiervoor moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Deze leest u via Persoonsgebonden budget.

 

 

Voor een scootmobiel kunt u terecht bij Team Toegang Wmo.