Logo Deventer wordt nóg knapper!

Renoveren riool

Op de Welle (huisnummer 2 - 24) en in de Maagdenburgstraat (huisnummer 32a - 40) renoveren we het riool. De werkzaamheden zijn van 11 tot en met 13 december 2023.

De aannemer gaat op 11 en 12 december aan het werk in de Maagdenburgstraat. De Welle is op 13 december aan de beurt.

 

Kousmethode

Het renoveren gebeurt met een zogenoemde kousmethode. De aannemer brengt via de rioolput een kunststofvoering aan in het bestaande riool. Die voering hard uit door het aanwezige water op te warmen. Zo ontstaat een compleet nieuwe rioolleiding. Deze nieuwe naadloze buis neemt de volledige functie over van de oude buis. Nadat de nieuwe buis volledig is uitgehard, freest de aannemer de aansluiting van de huizen van omwonenden weer open. Om te controleren of de kunststofvoering succesvol is aangebracht, wordt het hoofdriool nogmaals gereinigd en opnieuw geïnspecteerd.

Dankzij deze methode hoeft de straat niet open. Overlast blijft zo beperkt tot een minimum.

 

Afsluiting en parkeren

Het kan voorkomen dat de straat tijdelijk (deels) wordt afgesloten voor doorgaand rijverkeer. Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

Daarnaast kunt u uw auto niet parkeren binnen 10 meter van een inspectieput. Dat zijn de grote vierkante putten met ronde deksels (60 cm) in de straat.

 

Huisaansluiting riool

Om het riool te kunnen renoveren, sluit de aannemer bij aanwonenden de huisaansluiting op het hoofdriool tijdelijk af. Er is dan beperkt gebruik van water mogelijk. Tijdens de werkzaamheden kan handen wassen en het toilet doorspoelen af en toe best. Het draaien van een was, het gebruiken van de vaatwasser of douchen is niet mogelijk.

Op het moment dat de aansluiting wordt geblokkeerd, ontvangt u als bewoner een rode kaart. Zodra de aansluiting weer is geopend, ontvangt u een groene kaart en kunt weer lozen op het riool.

 

Vragen

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Of ervaart u overlast? Neem dan contact op met de aannemer via telefoonnummer 088 – 88 54 200 of via e-mail [email protected], onder vermelding van uitvoerder Gino Toetenel.