Logo gemeente Deventer

Bedrijventerrein Kloosterlanden, A1 bedrijvenpark en handelspark Weteringen beter bereikbaar door verlichte fietsroutes

Kaart met daarop aangegeven de nieuwe fietsroutes lang de A1. Zie voor beschrijving routes het nieuwsbericht.

Langs de Schipbeek en over de Dortherbeek komen nieuwe, verlichte fietsroutes. Zo wordt het gebied toegankelijker voor recreanten.

Tegelijk worden bedrijventerrein Kloosterlanden, A1 Bedrijvenpark en handelspark Weteringen beter bereikbaar voor woon-/werkverkeer per fiets. De voorbereidingen beginnen nog dit jaar. Eind 2024 moet de aanleg af zijn.

Marcel Elferink, wethouder mobiliteit: “We willen de fiets als vervoermiddel stimuleren. De nieuwe en verlichte routes sluiten aan op ons stedelijke en regionale fietsnetwerk. De bedrijventerreinen langs de A1 zijn zo veel beter bereikbaar voor de mensen die daar werken en het gebied wordt toegankelijk voor recreanten. Zo is Deventer weer een stuk aantrekkelijker voor fietsers.”


Routes

Bij bedrijventerrein Kloosterlanden loopt de nieuwe fietsroute langs de Schipbeek vanaf de aansluiting op de Munsterstraat tot aan de aansluiting op de Molbergsweg. Bij handelspark Weteringen begint de route tegenover de inrit naar de carpoolplaats aan de Maagdenburgstraat en loopt tot aan de aansluiting op de Oxersteeg. 

Op A1 Bedrijvenpark komt een route van de Molbergsweg (aan de zuidkant van de A1) naar de Birnieweg, met een fietsbrug over de Dortherbeek (op enige afstand van de stuw). Deze route sluit aan op de al aangelegde fietsverbinding Birnieweg / van der Landeweg en daarmee op de route richting Epse en Gorssel.

 

Planning

De voorbereidende werkzaamheden starten dit jaar en duren tot het voorjaar van 2024. Daarna start de daadwerkelijke aanleg van de routes, verlichting en fietsbrug. Eind 2024 moeten de werkzaamheden afgerond zijn.

Kosten

De nieuwe routes kosten bij elkaar ruim € 2 miljoen. De provincie Overijsel subsidieert de aanleg met € 0,5 miljoen. De totale kosten vallen hoger uit dan eerder begroot. Dat komt doordat de routes nu worden verlicht, door de gestegen materiaal-/energie- en arbeidskosten en door extra maatregelen rond de dijk langs de Schipbeek en bij de stuw.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op X (voorheen Twitter), Facebook en Instagram.

Kaart met daarop aangegeven de nieuwe fietsroutes lang de A1. Zie voor beschrijving routes het nieuwsbericht.