Het klinkt zo logisch (en dat is het ook): wat u niet aan eten weggooit, hoeft u ook niet te scheiden. Ook kan het u op termijn ook behoorlijk in uw portomonnee schelen! Minder verspillen = geld besparen!
Weet wat u nog allemaal in huis hebt
In een drukke koelkast of vriezer kan het even zoeken zijn: wat moet als eerste op, gebruik die producten voor je eerstvolgende maaltijd. Maak ook een foto van de inhoud van je koelkast, dan weet u in de winkel ook wat u nog in huis hebt.
Check de houdbaarheidsdata
Producten die niet snel bederven, hebben een THT-datum. Dit staat voor Ten minste Houdbaar Tot. Daarna kan de kwaliteit achteruitgaan. Even kijken, ruiken en proeven dus. Zeer bederfelijke producten hebben een TGT-datum: Te Gebruiken Tot. Gebruik ze dus uiterlijk op die datum of vries ze in.
Ga goed voorbereid naar de winkel
Een boodschappenlijstje scheelt u naast geld en stress ook voedselverspilling.Want wie relaxed winkelt, laat zich minder snel verleiden tot overbodige aankopen. Ook hoeft u sowieso minder vaak naar de winkel als u een beetje slim vooruit plant. Win-win!
Ga ook in huis aan de bak(jes)
Bewaar uw restjes in luchtdicht afsluitbare plastic bakjes. Zo beschermt u ze tegen uitdrogen, bacteriën en andere stoffen. Schrijf de datum en inhoud op een sticker, dan weet u precies hoelang iets nog goed is.