Beachvolleybal Heeze: KIDS Edition

Op vrijdag 24 juni zal voor de eerste keer voor alle basisschool leerlingen van Heeze, Leende en Sterksel de Beachvolleybal Heeze Kids Edition plaatsvinden. 

Vanwege het succes van vorig jaar en de intentie om een evenement te organiseren ván en vóór ALLE Heezenaren. is gelijk het idee ontstaan om deze Kids editie te organiseren. Na contact te hebben gehad met de organisatie van Beachvolleybal Heeze waren de plannen snel gereed.

Vanaf 14.30 zullen de Beachvolleybal velden er strak bijliggen voor alle leerlingen van groep 6 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Heeze-Leende. Inschrijving is geheel GRATIS. Een leuk en sportief klasse uitje!!!!!

De spelregels zullen iets aangepast zijn (zie hieronder) om alles in goede banen te leiden. Alles zal tevens door een scheidsrechter in de gaten worden gehouden en zal de wedstrijdleiding de scores en programma omroepen.

Inschrijven kan middels de website van beachvolleybal Heeze.

Spelregels

We spelen 5 tegen 5 op een volledig beachvolleybalveld. Een wedstrijd duurt 8 min.

Tijdens deze wedstrijd probeer je zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit kan op de volgende manieren:

  • De speler die de opslag heeft gooit/of slaat de bal onderhands over het net midden in het speelveld. Land de bal binnen het speelveld van de tegenstander dan levert dit 1 punt op. Vangt de tegenstander de bal dan wordt er verder gespeeld.
  • Land de bal buiten het speelveld van de tegenstander of komt de bal niet over net net dan levert dat een punt op voor de tegenstander. De tegenstander ontvangt de bal en krijgt hierna de opslag. Op dit moment schuiven de spelers ook op van plaats. Zolang ze punten scoren blijven ze op deze positie.
  • Komt de bal tijdens het overspelen op de grond of wordt de 3e bal gevangen dan krijgt de tegenstander de bal en het punt. Ook gaat er een punt naar de tegenstander als de bal niet over het net is gegaan of niet in het speeldveld is geeindigd. De aanvallende partij krijgt een punt als de bal op de grond komt in het speelveld van de tegenstander.

Bij het vangen van de bal moet de bal 3 keer rondgespeeld worden. Let hierbij op dat de 2e bal onderhands aangegooid moet worden en de 3e bal bovenhands over het net getikt moet worden (de 3e bal mag dus niet gevangen worden).

Scoor je een punt dan komt de opslag naar jouw team. Let op: als je de opslag over neemt van de tegenstander wissel je eerst door van positie. Zolang je punten achter elkaar blijft maken blijven de posities hetzelfde.