Structuurvisie

De structuurvisie is een document dat de toekomst van Heeze-Leende beschrijft. De structuurvisie bepaalt in grote mate wat er in de toekomst wel en niet mogelijk is in Heeze-Leende op een breed gebied van beleid. Denk hierbij aan ruimte, volkshuisvesting, economie (bedrijvigheid), natuur- en landschap, recreatie en toerisme, verkeer en vervoer, voorzieningenniveau, zorg, water, duurzaam bouwen, cultuurhistorie, archeologie en monumenten, bodem, maar ook de positie van Heeze-Leende in de regio.

Gemeenten maken structuurvisies om hiermee uitspraken te doen over de gewenste (ruimtelijke) ontwikkeling. In vergelijking met een bestemmingsplan is de structuurvisie een veel abstracter beleidsdocument dat betrekking heeft op de middellange en lange termijn tot circa 2030.

Totstandkoming

Gedurende de totstandkoming van de structuurvisie is gebruik gemaakt van de inbreng van vakambtenaren, het college, de gemeenteraad en het maatschappelijk middenveld. De ideeën, suggesties, wensen en belangen van deze partijen zijn gebruikt in het ontwerp van de structuurvisie. Tevens zijn er een aantal bijeenkomsten gehouden waarin de verschillende partijen zijn bijgepraat over de structuurvisie. Op 11 oktober 2012 is er een presentatie gehouden voor de partijen die inbreng hebben gehad bij de totstandkoming van de structuurvisie in ’t Perron in Heeze.

Besluitvorming door de gemeenteraad

In het collegeprogramma “Alles draait om mensen” is het opstellen van een integrale structuurvisie voor de gemeente Heeze-Leende opgenomen. De gemeenteraad heeft op 27 juni 2011 ingestemd met het opgestelde plan van aanpak/de startnotitie om te komen tot een structuurvisie voor onze gemeente. De gemeenteraad is tijdens een openbare themabijeenkomst van 26 november 2012 bijgepraat over de structuurvisie. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 11 december 2012 besloten om de structuurvisie vanaf 20 december zes weken ter inzage te leggen.

Op 15 april 2013 heeft de gemeenteraad de structuurvisie met de bijbehorende Nota Inspraakreacties vastgesteld. Mocht u vragen hebben dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer R. Peeters (040-2241467). De structuurvisie is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl