Sportvisie

‘Sport verbindt!’ Deze twee woorden zijn sprekend voor de aanpak en het eindresultaat van de Strategische Sportvisie Heeze-Leende. Vanuit een burgerinitiatief is er toegewerkt naar een sportvisie voor Heeze-Leende met als doel de kracht van sport als (bind)middel te benutten c.q. te versterken.

Onder andere het ontbreken van een lange termijn visie en een beleidsmatig toetsingskader op het gebied van sport zijn aanleiding geweest voor het opstellen van een strategische sportvisie. Een werkgroep, geformeerd vanuit een aantal sportverenigingen, is hierbij initiatiefnemer geweest en heeft in samenwerking met de gemeente, overige sportverenigingen en adviesbureau Ne9eN toegewerkt naar een sportvisie voor Heeze-Leende.

De sportvisie is toekomstgericht en speelt in op ontwikkelingen die de wereld van sport continu in beweging houden. Demografische ontwikkelingen, maar ook sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat sport steeds een nieuwe invulling krijgt. Meer en meer wordt sport succesvol ingezet ten behoeve van onder andere gezondheidsbevordering, sociale cohesie, leefbaarheid, inburgering en economie. U kunt de Sportvisie inzien door onderstaand document te downloaden.