Fitgym biedt ouderen ondersteuning (Heeze24)

HEEZE - Bewegen is meer dan plezier alleen. Met de fysio – fitgymlessen zorg je ervoor dat je langer zelfstandig kunt blijven en je lichaam, geest en de sociale contacten hebben hier baat bij. Ongemerkt worden we ouder wat vaak gepaard gaat met allerlei ouderdomsverschijnselen waar bewegen verlichting kan brengen. Daar waar de een komt om te werken aan een gezonder lichaam, komt de ander vanwege de sociale contacten. Het is duidelijk dat een positieve geest niet mag ontbreken in dit geheel.

De deelnemers aan de fitgym ervaren het bewegen als ondersteunend.
Als men wegens omstandigheden een les moet overslaan, wil de groep graag weten waarom iemand niet aanwezig was. Men krijgt  het gevoel gemist te worden, wat belangrijk is voor de sociale binding. Men helpt elkaar met tips en praktische zaken tijdens maar ook buiten de les om. Lief en leed wordt gedeeld op een respectvolle wijze en iedereen ervaart dat als positief.

De lessen bruisen vol energie. Toch kan iedereen op zijn of haar niveau aan de lessen deelnemen.
De stoel is typerend voor verantwoord bewegen en daarom worden vele oefeningen actief uitgevoerd vanaf de stoel. Dat geeft voor vele oefeningen een perfecte uitgangshouding. Daarnaast worden de oefeningen staande en lopend door de zaal uitgevoerd. Een goede warming up, werken aan het uithoudingsvermogen, kracht en balans zijn aandachtpunten die belangrijker worden naarmate we ouder worden.

Valpreventie loopt ook al een rode draad door de lessen heen. Iedere les gebruiken we diverse materialen van foambal tot Frisbee, om het gevoel, de vaardigheid en handelingsvermogen zo optimaal mogelijk te houden voor de senioren.

Bewegen doe je je leven lang. Opstaan, aankleden, wassen, eten, huishouden, tuinieren, deelnemen aan activiteiten, alles is bewegen met een doel om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het leven. De fitgym is voor 70 plus senioren die nog zelfstandig wonen. Iedere donderdagmiddag van 15.00 uur tot 15.45 uur in de fysiozaal van Woonzorgcentrum Nicasius, te Heeze. Kosten voor deelname bedragen 15 euro per maand.

De Senioren kunnen zich aanmelden bij het Geriatrisch Expertise Centrum van Ananz, Grote bos 8, 5666 AZ Geldrop of per E-mail:: [email protected]

Voor meer informative en advies kunt u contact opnemen met de heer Jos Vermeulen op telefoonnummer: 06-1211 9514.

Wilt u weten waar u nog meer kunt bewegen in uw gemeente? Kijk dan eens op onze pagina 'Ouderen in beweging' of neem contact op met Dominique Palmen via [email protected] of mobiel via (06) 819 356 87.