Heeft u een idee voor een nieuwe digitale toepassing (e-health) in de zorg?

Antwoord:

Heeft u een idee voor een nieuwe digitale toepassing in de zorg? En wilt u dit idee verder krijgen dan bijvoorbeeld het lokale ziekenhuis, de zorginstelling of de regio? Dan zijn er verschillende mogelijkheden:

Zorg voor innoveren

Zorgvoorinnoveren.nl is de wegwijzer van de overheid voor zorgvernieuwers. Hier vindt u informatie die u kan helpen bij uw idee. Bijvoorbeeld over het financieren van e-health. Of over mogelijkheden om uw idee verder te brengen. Ook ziet u voorbeelden van zorginnovaties. U kunt ook contact opnemen met het loket van Zorgvoorinnoveren.nl.

Health Deals

Health deals zijn afspraken tussen de overheid en verschillende andere partijen, waaronder private partijen. Doel is om vernieuwingen verder op weg helpen. U leest meer over health deals op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Health Impact Bonds

Bij een Health Impact Bond investeren private partijen in innovatieve zorg. De investering moet de kwaliteit van zorg verhogen en een kostenbesparing opleveren. Als de investeerders de afgesproken resultaten behalen, worden zij terugbetaald. Met winst uit de behaalde besparingen. Meer informatie over Health Impact Bonds vindt u op de website van Society Impact.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

10-10-2016

Stuur door aan een vriend