Hoe vind ik financiering, fondsen of subsidie voor mijn vereniging of project? 

Antwoord:

U kunt denken aan sponsoring of een inzamelactie. Afhankelijk van het doel kunt u soms een subsidie aanvragen of een fonds benaderen.

Sponsoring

Bij sponsoring zoekt u een bedrijf of andere organisatie die geld aan uw vereniging, project of evenement geeft. Vaak biedt u zelf iets in ruil voor dit geld, bijvoorbeeld naamsvermelding.

Inzamelactie

U kunt zelf een sponsorloop, een loterij, een rommelmarkt, een crowd-fundingproject of een andere inzamelactie organiseren waarmee u geld inzamelt voor uw vereniging of project. Kijk vooraf welke regels voor u gelden. U mag bijvoorbeeld niet zomaar een loterij organiseren, en voor het houden van een collecte hebt u toestemming nodig van de gemeente.

Subsidie

De overheid heeft subsidiegeld beschikbaar voor bepaalde doeleinden. Het kan dan gaan om de lokale, regionale of landelijke overheid.

Fondsen

Er zijn verschillende fondsen die subsidie bieden aan organisaties. Sommige fondsen zijn heel groot en hebben jaarlijks veel subsidiegeld te vergeven, andere fondsen zijn juist klein en gespecialiseerd in een bepaald soort subsidie. Ook zijn er bijvoorbeeld speciale sportfondsen of cultuurfondsen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

16-01-2017

Stuur door aan een vriend