Hoe vraag ik een financiële tegemoetkoming seksueel misbruik jeugdhulp aan?

Antwoord:

U dient een aanvraag financiële tegemoetkoming in bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. De tegemoetkoming is voor mensen die seksueel zijn misbruikt in een jeugdhulpinstelling of pleeggezin. U kunt tot en met 31 december 2015 van de regeling gebruik maken. Slachtofferhulp Nederland biedt hulp bij de indiening van de aanvraag.

Aanvragen bij Schadefonds Geweldsmisdrijven

Wilt u aanspraak maken op een financiële tegemoetkoming? Vul dan het aanvraagformulier voor de betreffende regeling in. Dit kan op papier, maar ook digitaal. De digitale versie van het aanvraagformulier schadevergoeding seksueel misbruik vindt u op de website van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Hulp slachtoffers bij aanvraag tegemoetkoming seksueel misbruik

Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u terecht bij Slachtofferhulp Nederland. Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers die een beroep op 1 van de regelingen willen doen.

Financiële tegemoetkoming seksueel misbruik jeugdhulp

In een aantal gevallen kunnen slachtoffers van seksueel misbruik in jeugdzorginstellingen of pleeggezinnen een financiële tegemoetkoming krijgen. Voorwaarde is dat het misbruik plaatsvond tussen 1 januari 1945 en 1 januari 2013. Er zijn 2 regelingen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

20-04-2015

Stuur door aan een vriend