Wanneer heb ik een visum nodig in het buitenland?

Antwoord:

Of u een visum nodig heeft, hangt af van uw bestemming. Binnen Europa is een identiteitskaart of paspoort meestal voldoende. Buiten Europa heeft u vaker een visum nodig. Check bij de ambassade of het consulaat van het land van uw bestemming of u een visum nodig heeft. 

Reisdocumenten binnen Europese Unie

Reist u binnen de Europese Unie (EU), dan heeft u een identiteitskaart of paspoort nodig. Dit geldt niet alleen wanneer u (bijvoorbeeld via een luchthaven) de grens oversteekt. U moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer u in een Europees land verblijft. Een rijbewijs is geen geldige identificatie in het buitenland.

In sommige landen is aanvullend een visum verplicht. Informatie hierover vindt u bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Reisdocumenten buiten Europa

Landen buiten Europa accepteren alleen een geldig paspoort als identificatiebewijs. In sommige landen moet uw reisdocument bij binnenkomst of vertrek ook nog een aantal maanden geldig zijn. Meer informatie vindt u bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Visum

Daarnaast is voor veel landen buiten Europa een visum nodig. Of u een visum nodig heeft en aan welke voorwaarden u moet voldoen, kunt u navragen bij de ambassade of het consulaat van uw bestemmingsland. U kunt het visum daar ook aanvragen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

06-03-2017

Stuur door aan een vriend