Wat is een online persoonlijke gezondheidsomgeving?

Antwoord:

In een persoonlijk gezondheidsomgeving kunt u zelf uw medische gegevens verzamelen. Van zorgverleners, van uzelf en bijvoorbeeld van apps die uw gezondheid op sportprestaties meten en bijhouden. Een online omgeving waartoe alleen u toegang heeft. En waarbij u zelf bepaalt met wie u welke informatie deelt. 

Naar een online persoonlijke gezondheidsomgeving

Sommige zorgaanbieders of ICT-leveranciers bieden een persoonlijk gezondheidsdossier  (PGD) aan. Patiënten zelf houden ook steeds vaker zelf gegevens bij. Het is nu nog ingewikkeld en beperkt mogelijk om die verschillende gegevens te bundelen en eventueel te delen.

Om dit te verbeteren, werken diverse partijen in de zorgsector samen aan Medmij. MedMij groeit vanaf 2016 uit tot een set van afspraken over standaarden en basiseisen waaraan een persoonlijke gezondheidsomgeving moet gaan voldoen. Hiermee kunnen leveranciers producten ontwikkelen die gebruiksvriendelijk, veilig en betrouwbaar zijn. Dan kan straks iedereen die dat wil zijn eigen gezondheidsinformatie betrouwbaar digitaal verzamelen en eventueel delen.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

10-10-2016

Stuur door aan een vriend