Welke voordelen heb ik als werkgever als ik een arbeidsgehandicapte in dienst neem?

Antwoord:

Als u een werknemer met een ziekte of een handicap in dienst neemt, komt u in aanmerking voor een mobiliteitsbonus en tijdelijk korting op de premie voor WIA/WAO en WW. Met de subsidiecalculator kunt u berkenen hoeveel subsidie u kunt ontvangen.

Neemt u een werknemer met een Wajong uitkering in dienst? Dan kunt u maximaal 3 jaar korting krijgen. Gedurende maximaal 2 maanden kunt u bekijken wat de werknemer presteert. Tijdens deze proefplaatsing betaalt u geen loon. Een no-riskpolis zorgt ervoor dat u wordt gecompenseerd voor het loon dat u moet doorbetalen als de Wajongere ziek wordt. Presteert een werknemer met een Wajong uitkering minder dan een collega? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor loondispensatie om het verschil in productiviteit te compenseren.

Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking. De instroom in de Wajong is gestopt. Neemt u een werknemer met een arbeidshandicap in dienst? Dan compenseert een loonkostensubsidie u voor de verminderde arbeidsproductiviteit. De werkgevers en de overheid hebben afgesproken extra banen te creeëren voor mensen met een arbeidshandicap. Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente.

Bronnen
Eigenaar: kluwer

Laatst gewijzigd

21-04-2015

Stuur door aan een vriend